Kamışlo - 13 yaşındaki kız çocuğundan 11 gündür haber alınamıyor

31-05-2022
Rûdaw
13 yaşındaki Helin Musa 11 gündür kayıp
13 yaşındaki Helin Musa 11 gündür kayıp
Etiketler Rojava Civanên Şoreşger Kamışlo
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Rojava’nın Kamışlo kentinde 13 yaşındaki kız çocuğu 11 gündür kayıp. Ailesi okul çıkışı kızını en son Civanên Şoreşger (Devrimci gençlik) üyelerinin yanında gördüklerini söylüyor.

3 yıl önce Kamışlo’ya yerleşen Amûdeli ailenin 13 yaşındaki kızları Helin Musa 11 gündür kayıp.

Helin’in annesi Gulbehar Osman Rûdaw TV’de Dibixwin Dara'nın sunduğu Rojava bültenine bağlanarak kızından 19 Mayıs tarihinden itibaren haber alamadığını söyledi.

Helin'in evin tek kızı olduğunu belirten Gulbehar Osman, “Kaybolduğu gün okula giderken sabah bana 11’de arkadaşımla eve geleceğim bize yemek yapar mısın? dedi. Ondan sonra da bir daha eve dönmedi. Erkek kardeşi onu okul çıkışı Devrimci Gençlik üyelerinin yanında görmüş”  dedi.

Helin’in erkek kardeşi Devrimci Gençlik’in yanındaki kız kardeşini almaya çalıştığını ancak buna izin vermediklerini belirten anne, “Ona sen git biz Helin’in eve göndereceğiz demişler. Ama göndermediler. Kentteki merkezlerine gittim. Kızım sizin yanınızda dedim. Ama inkar ettiler”  ifadelerini kullandı.

Gulbehar Osman, tüm girişimlerine rağmen kızından bir haber alamadığını belirterek, “Gitmediğim kurum kalmadı. Ama kızımı bana göstermiyorlar. Ben hasta bir kadınım ve o benim tek kızım. Derslerinde çok başarılıydı. Rica ediyorum kızımı bana geri versinler” çağrısında bulundu.

Rojava’daki Civanên Şoreşger (Devrimci Gençlik) yapılanması bir çok kez çocuk yaştaki kişileri kaçırarak silah altına aldığı iddialarıyla sık sık  gündeme geliyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli