Derelûk Müdürü: İki yabancı güç topraklarımızda savaşıyor

31-05-2020
Rûdaw
Etiketler Derelûk Sami Oşana TSK PKK Duhok
A+ A-

Derelûk (Rûdaw) – Derelûk Nahye Müdürü Sami Oşana, PKK ile TSK arasındaki çatışmalarından en çok bölge halkının zarar gördüğünü söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK)ait savaş uçaklarının dün Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Derelûk kasabası kırsalında bulunan Link Dağı’nı bombalaması sonucu Seyid Celal Nureddin (67) ile oğlu Ahmed Seyid Celal (30) isimli siviller hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Seyid Celal Nureddin’in kardeşi Ahmed Nureddin, kardeşi ve yeğeninin ot toplamak ve arıcılık için evden çıktıklarını söyledi.

Rûdaw’a konuşan Nureddin, “Kardeşimin 7, yeğenimin de 3 çocuğu vardı. Bu büyük bir felakettir. Bölgemiz bu yıl 4 şehit verdi. Kürdistan Bölgesi hükümetinden bu sorunu çözmesini istiyoruz” dedi.

Bombardıman anında bölgede bulunan ve olaya birebir şahit olan Eyüp Rezvan da olayı şu şekilde anlattı:

“Birlikte 3 gündür ot toplamaya çıkmıştık. Sabah saat 05:10 sıralarında eve dönmek için hazırlık yaptık. Birmun köyüne ulaştığımızda onlara önden gidip bir yerde çay hazırlamalarını söyledim ve orada bulunan bir arı kolonisine bakmaya gittim. Çok geçmeden uçaklar vurdu. Döndüğümde her ikisinin de at üzerinde öldüğünü gördüm. Cenazelerini hayvanların sırtından indirdim, bir yerde üzerlerini örttüm ve daha sonra şebekenin çektiği bir yere gelip durumu ailelere bildirdim, yardım istedim.”

Kürdistan Bölgesi’nin kuzey sınır bölgeleri sürekli çatışma ve bombardıman tehlikesi altında. PKK ile TSK arasındaki çatışmalar nedeniyle sadece Duhok’a bağlı 362 köy boşaltılmak zorunda kaldı.

Derelûk Nahye Müdürü Sami Oşana da, “Şu ana kadar da Derelûk kasabasına bağlı köylerin yüzde 70’i PKK’nin kontrolünde. Bu bölge şimdi bölge ile ilişkisi olmayan iki yabancı güç arasında çatışma alanı haline gelmiş bulunuyor. Bizim her iki güç ile de ne bir ilişkimiz ne bir garezimiz bulunmuyor ama bu çatışmadan en büyük zararı biz görüyoruz” diye konuştu.   

Yıl başından bu yana, TSK ve PKK arasında yaşanan çatışmalar ve bombardıman nedeniyle sınır bölgelerinde 4 sivil hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli