DSG ‘Cizre Şimşeği’nin sonuçlarını açıkladı: 52 IŞİD mensubu yakalandı

30-12-2022
Rûdaw
Etiketler DSG Rakka IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - IŞİD'in Rakka’da asayiş merkezine düzenlediği saldırının ardından, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) başlattığı arama-tarama operasyonu kapsamında şu ana kadar 52 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

IŞİD'in uyuyan hücreleri 4 gün önce Rakka'da asayiş güçlerinin merkezine saldırı düzenlemiş, saldırıda 4 asayiş güvenlik gücü ile 2 DSG mensubu hayatını kaybetmişti.

Saldırının ardından DSG, Uluslararası Koalisyon ve asayiş güçleriyle birlikte “Cizre Şimşeği” adıyla operasyon başlatmıştı. Bu kapsamda Rakka’da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Operasyonla ilgili DSG’den bugün açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Güçlerimiz, İç Güvenlik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin katılımıyla El-Hol ve Tel Hamis bölgelerindeki IŞİD terör hücrelerini yakalamaya yönelik El Cezire Yıldırım Harekatı'nı ikinci gününde sürdürüyor. Müşterek kuvvetler, yerleşim yerlerine ve çiftliklere sığınan teröristler ile bunlara yardım eden 52 kişiyi tutukladı.

Müşterek kuvvetler, bazı teröristlerin kaçış yolları sağlamaları için yerel halka baskı yapmaya çalışması üzerine dokuz koldan başlayan arama-tarama ve baskın operasyonlarının alanını genişletti. Önleyici ve sürpriz baskınlar, terörist unsurların tüm saklanma girişimlerini engelledi ve teslim olmaya zorladı.

İlk soruşturma sonuçlarına göre, teröristler birçok terör eylemine karıştıklarını, yılbaşı tatilinde terör eylemleri gerçekleştirmek üzere olduklarını ve IŞİD terör hücrelerine malzeme, kaynak ve silah sağladıklarını itiraf etti.

IŞİD hücrelerinin yerel koşullardan istifade ettiği, yoğun nüfuslu bölge nedeniyle güçlerimizin onları yakalaması zaman aldı. Güçlerimiz, bölgedeki terör yataklarının kurutulması, sığınaklarının imha edilmesi ve şüpheli bölgelerde güvenliğin sağlanmasına yönelik operasyonlarını sürdürecektir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli