Çin Erbil’de Başkonsolosluk açtı

30-12-2014
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Çin, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de başkonsolosluk açtı. Böylece Erbil’de Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesinin de (Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya) temsil edilmeye başlandı.

 

Çin’in Erbil’de başkonsolosluk açmasından dolayı Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, dün Çin Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Ban Lin’i kabul etti.

 

Lin’in toplantıda ülkesinin mültecilere desteğini ifade ettiği belirtildi.

 

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Çin Hükümeti’nin Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerini güçlendirmek için Erbil’de başkonsolosluk açacağı ve Ban Lin’in ilk başkonsolos olarak göreve başlayacağı ifade edilmişti.

 

Neçirvan Barzani, zor dönemde Erbil’de başkonsolosluk açarak ilişkilerini ilerletmek istediği için Çin’e teşekkür etmişti.

 

Çin Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, şirketlerin yatırım yapmaları için teşvik edilerek Kürdistan Bölgesi’nin gelişmesinde katkıda bulunacağını kaydetmişti.

 

Çin’in Erbil Başkonsolosluğunun açılması dolayısıyla Başkent Erbil’de düzenlenen resepsiyona Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin yanı sıra birçok siyasi ve diplomat katıldı.

 

Çin’in Başkonsolosluk açmasıyla Erbil’de Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi de (Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, Çin ve Rusya) temsil ediliyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli