Erbil'deki patlama seslerinin nedeni askeri eğitim çıktı

30-10-2023
Rûdaw
Etiketler Erbil Patlama Askeri eğitim
A+ A-

Haber Merkezi - Başkent Erbil'de bu akşam patlama sesleri duyuldu. Yapılan açıklamada duyulan seslerin askeri eğitimden kaynaklandığı belirtildi.

Bu akşam sosyal medyada dolaşıma giren paylaşımlarda Erbil'in kuzeyindeki Behirkê nahiyesinde peş peşe üç patlamanın meydana geldiği belirtildi.

Patlamaların yaşandığı bölgede İran’ın tehditleri sonrası sınır bölgesinden çekilen Rojhılatlı siyasi partilerin kampları olduğu bildirildi.

Haberin yayılması üzerine Behirkê Nahiyesi Müdürü açıklama yaparak, duyulan seslerin drone saldırısı ya da atılmış füzelerden değil, askeri eğitimden kaynaklandığını bildirdi.

Rûdaw'a konuşan Behirkê Nahiyesi Müdürü Tola Mehdi Xoşnaw, "Nahiyede duyulan sesler ne drone ne de füze saldırısıydı. Bölgede askeri güçlerin eğitimi vardı. Silah sesleri oradan geldi. Herhangi patlama ya da tehlike yok” dedi.

Behirkê nahiyesi Erbil merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede bulunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Peşmerge Güçleri

Koalisyon komutanı: Washington Peşmerge Güçlerinin modern ve profesyonel bir güç haline getirilmesinde ısrarcı

IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon Güçleri Genel Komutanı General Joel Vowell, Peşmerge Güçlerinin birleştirilmesine yönelik reform sürecinde önemli adımlar atıldığını ancak, bazı siyasi tarafların birliğin önünde engeller ve zorluklar çıkardığını söyledi.