Polis: PDK-İ peşmergesi oğlu tarafından öldürüldü

Soran (Rûdaw) – Soran İlçesi Polis Müdürlüğü, Kürdistan Demokratik Partisi - İran (KDP-İ) üyesi Ahmed Mir Ahmedi’nin oğlu tarafından öldürüldüğünü açıkladı.

 

Konu hakkında basın açıklaması yapan Soran Polis Müdürü Hawar Erguşi, “Ahmed Mir Ahmedi oğlu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı olaydan birkaç saat sonra gözaltına alındı. Zanlı sorguda babasını öldürdüğünü ve pişman olmadığını ifade etti” dedi.

 

Erguşi zanlının 1996 doğumlu olduğunu, öğrenim gördüğününü ve babasını kalaşnikof marka silahla öldürdüğünü söyledi.

 

Hawar Erguşi olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Rojhilat partilerinden KDP-İ üyesi Ahmed Mir Ahmedi, Erbil’in Soran ilçesinde bu sabah uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

 

Soran Polis Müdürü Hawar Ergoşi, Ahmed Mir Ahmedi’nin vucüduna bir kaç kurşunun isabet ettiğini, naaşının Soran Adli Tıp Kurumu’na sevkedildiğini söylemişti.

 

1964 doğumlu Ahmed Mir Ahmed’in 40 yıldır peşmerge olduğu ve daha önce de İran yönetimi tarafından 3 kez tutuklandığı belirtildi.

 

Ahmed’in naaşı Erbil’in Koye ilçesindeki Şehitler Mezarlığı’na defnedilecek.

 

Rojhılatlı partilerin üyelerine saldırılar arttı

 

İran yönetimi son dönemlerde Rojhılatlı partiler üzerindeki saldırılarını arttırmış durumda.

 

Peşmerge Komutanı Kadir Kadiri, 7 Mart’ta Erbil’in Balisan ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybemişti.

 

1 Mart’ta da Erbil merkeze bağlı Binaslava ilçesinde KDP-İ peşmerge komutanı Selah Abas’ın (53) aracına bombalı saldırı düzenlenmişti.

 

Olayda Selah Abas, ağır yaralanırken oğlu Sebah da (33) hastanede hayatını kaybetmişti.

 

7 Mart günü bir başka saldırıda Rojhilat Kürdistan Demokrat Partisi (HDK), peşmerge komutanı Kadir Kadiri, Süleymaniye’nin Balisan bölgesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

 

DHK saldırıdan İran devletini sorumlu tutmuştu.