40 gün önce ölmüştü: Kabrinden gelen sesler üzerine halk mezarlığa akın etti

29-09-2023
Rûdaw
Etiketler Vefat Duhok Ses Mezarlık
A+ A-

Duhok (Rûdaw) – Duhok’un Faydiye nahiyesinde 40 gün önce hayatını kaybeden ve toprağa verilen Fevzi Şerif’in yakınları bugün kabrini ziyaret etti. Mezardan gelen sesler üzerine asayiş ekiplerini arayan akrabalar mezarın açılmasını istedi. Ancak idari yetkililer mahkeme kararı olmadığı için mezarın açılmasına izin vermedi.

Duhok’un Feydiye ilçesinde Rojavalı ailelerin kaldığı Domiz Kampı’nda ikamet den Fevzi Şerif (55), Ağustos ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldı.

Ancak hasteneye yetişmeden kalbi durduğu doktor raporlarınca sabit olan Tirbespi nüfusuna kayıtlı Şerif, 2 gün morgda bekletildikten sonra toprağa verildi.

40 gün sonra mezarından seslendiği iddia edildi

Ölümünün 40’ıncı gününde dua etmek için mezarlığa giden Fevzi Şerif’in akrabaları, mezardan insan sesi geldiğini ileri sürerek hemen Asayiş Müdürlüğünü aradı.

Haberi duyan Şerif’in akrabaları ve “mucizeye tanık olmak” ümidiyle toplanan kalabalık mezarlığa akın etti. Ancak asayiş ekipleri, mahkeme izni olmadan mezarın açılmasına izin vermedi.

Kelime-i şehadet getirmiş

Rûdaw’akonuşan Fevzi Şerif’in akrabalarından biri, “Haber verilmesi üzerinde geldim. İlk etapta ses gelmiyordu ama hemen mezarı kazmaya başladım. O esnada sanki ayakları ile tavana vuruyor ve yardım istiyormuş gibi sesler geldi. Ama asayiş daha fazla kazmama izin vermedi. Ama benden öncekiler insan sesi duyduklarından emindiler. Hatta kelime-i şehadet getirdiğini işitmişler” dedi.

Mahkeme kararı olmadan mezar açılamaz

Öte yandan Feydiye Nahiye Müdürü Adil Besifki, iddialar üzerinde halkın toplandığını ve Duhok Valisi’nin talimatı ile mezarlığa geldiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Besifki, “Sosyal medya üzerinden paylaşılan iddiaların ardından halk buraya toplanmış. Bu kardeşimiz 40 gün önce vefat etmiş, Allah rahmet eylesin. İki gün morgda kalmış sonra toprağa verilmiş. Biz de 4-5 saattir buradayız ama herhangi bir ses duymadık. Ayrıca anlattıkları da çelişkili. Kimi insan sesi duyduklarını söyledi, kimisi ise tıkırtı sesi geldiğini anlattı” diye konuştu.

Adil Besifki, mahkeme kararı olmadan mezar açma yetkisine sahip olmadıklarını belriterek, “Merhumun akarabaları mahkemeye başvurarak mezarın açılmasını talep edebilir. Milyonda bir şüpheleri varsa biz de onlara hizmet etmeye hazırız. Kaldı ki dini kurallar da söylemler üzerinde mezarların açılmasına izin vermiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.