IŞİD’in gözü Kürdistan’ın yeraltı zenginliklerinde mi?

29-09-2014
Rûdaw
Etiketler Alparslan Üniversitesi Abdullah Kıran IŞİD Kürtler
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - Alparslan Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Kıran, IŞİD’in hedefinin Kürtler’i yerlerinden ederek, Kürdistan’ın yeraltı zenginliklerini ele geçirmek olduğunu söyledi.

 

Rûdaw’a konuşan Doç. Dr. Abdullah Kıran, IŞİD ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. IŞİD’in özellikle Kürtler’in yaşadığı bölgelerde büyük bir vahşet uyguladığını belirten Doç. Dr. Kıran, şöyle devam etti:

 

“Bu vahşetin altında bir strateji var. Bu strateji de korku salarak, Kürtler’i yerinden etmek, sonra da Kürdistan’ın yeraltı zenginliklerini ele geçirmektir.”

 

IŞİD’in Kerkük, Şengal gibi bölgelerden sonra Kobani’ye saldırdığına dikkat çeken Doç. Dr. Kıran, “Örgütün sonraki hedefi Afrin, ardından da Lazkiye olabilir. IŞİD bu bölgeleri ele geçirdikten sonra Akdeniz’e uzanıp güçlü bir devlet kurmak istiyor” dedi.

 

Doç Dr. Kıran, Türkiye’nin uluslararası dengelerden dolayı, IŞİD’e doğrudan destek veremeyeceğini belirterek, şunları dile getirdi:

 

“Türkiye her ne kadar Kürtler’le bir barış süreci yürütse de, maalesef halen ne vereceği konusunda net bir tavır belirlemiş değil. Türkiye’nin tek amacı silahlı savaşı durdurmak. Ancak Kürt sorununun çözümü için de Kürtler’in bir statü sahibi olması gerekiyor. Türkiye hükümeti buna hazır değil. Bunun için de Türkiye, Suriye Kürtleri’nin bir statü sahibi olmasını istemiyor.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli