Mahir Zain otizm hastası genci evinde ziyaret etti

29-08-2019
Ali Güney
Etiketler Mahir Zain Erbil Konser
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dünyaca ünlü tanınmış Lübnan asıllı İsveçli şarkıcı Maher Zain, Erbilli otizm hastası Rasan Celizad’ın rüyasını gerçekleştirdi.

 

30 Ağustos’ta başkent Erbil’de düzenleyeceği konser kapsamında dün akşam Kürdistan Bölgesi’ne gelen Maher Zain, otizm hastası gencin evini ziyaret etti.

 

Ünlü şarkıcı Zain’in Erbil’de konser vereceğini öğrenen ünlü Kürt yazar, düşünür ve edebiyatçı merhum Mesud Muhammet Celizad’ın ailesi, Rûdaw aracılığıyla çağırı yaparak otizm hastası olan aile üyesi Rasan Celizad’ın kendisini görmek istediğini söyledi.

 

Aile, Rasan’ın hastalığı nedeniyle kalabalığa karışamadığını ve mümkünse sanatçıyı evde misafir etmek istediklerini aktardı.

 

Rasan Celizad’ın çağırısına kayıtsız kalmayan Lübnan asılı ünlü şarkıcı Zain bugün evlerini ziyaret etti.



 

Mahir Zain’i gördüğü için çok mutlu olduğunu dile getiren Rasan, “Yanıma geldiği için çok mutluyum, birlikte Ya Nabi Salam Alayka şarkısını söylemek istiyorum” dedi.

 

Rasan’ın piyano çalmasına hayranlık duyduğunu ifade eden Zain’ın, defalarca ‘Maşallah’ dediği görüldü.



 

Rûdaw’a konuşan ünlü şarkıcı Mahir Zain, Rasan’ın hayalini gerçekleştirmesinin gurur verici olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

 

“Oldukça mutluyum, gurur verici bir şey. Bizler tabi ki şarkı söylüyoruz, albümler yapıyoruz ancak böyle bir işin içinde olmamız da ayrıca çok güzel ve değerli. Bu tür güzellikler bizim devam etmemize vesile oluyor. Rasan çok güzel piyano çalıyor bu şekilde devam etmesini umuyorum.”

 

Aralarında geçen sıcak ve samimi sohbetin ardından Zain ‘Ramazan’ şarkısını seslendirdi, Celizad da piyanosuyla eşlik etti.


 

Kendisine eşlik ettiği için Rasan’a teşekkür eden Zain sanat ve müziğe devam etmesini istedi.

 

Zain, 30 Ağustos’ta başkente hayranlarıyla buluşacak

 

Seslendirdiği dini şarkılarla dünya çapında üne kavuşan şarkıcı Maher Zain, 30 Ağustos’ta başkent Erbil’de konser verecek.



 

Thank You Allah, Forgive Me, Ya Nabi Salam Alayka ve Maşaallah adlı eserleri dünya genelinde beğeniyle takip edilen Zain, 30 Ağustos’ta Franso Heriri stadyumunda hayranlarıyla buluşacak.

 

Konserde, Zain'e 10 kişilik bir orkestra eşlik edecek. Yaklaşık 90 dakika sahne performansı sergileyecek olan Zain Erbil’de olmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli