Erbil'deki cinayetin detayları: İki kadın aynı anda evli oldukları erkek tarafından öldürüldü

29-07-2023
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Erbil Soran Cinayet
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil’in Soran ilçesinde bu sabah iki kadın evli oldukları adam tarafından vurularak öldürüldü. Komşular, adamın daha önce kadınlardan birini ateşe verip yaktığını anlattı. Öldürülen kadınlardan birinin amcası ise bir an önce "idam edilmesini" istedi.

Soran merkezdeki Kani Mahallesi’nde bu sabah korkunç bir olay yaşandı. S.S. isimli şahıs, evli olduğu iki kadına uykudayken kurşun yağdırdıktan sonra polise teslim oldu.

Hayatını kaybeden Dimen Mahmud (36), S.S ile 2002 yılında evlenmiş beş çocuk annesiydi. Zuleyha Xano (34) ise 2013 yılında eve kuma olarak gelmiş iki çocuk annesiydi.  

Komşu Abdulcabbar İsa, adamın eşlerine iyi davranmadığını belirterek, “Kadınlardan birini daha önce yakmıştı. Burada kanun yok, olsa bunun gibiler idam edilirdi” diye konuştu.  

Sanriye Hemed isimli komşu da bu tür suçları işleyenlerin cezasız kalmasından yakındı. Hemed, “Götürüp hapiste besliyorlar, sonra psikolojik rahatsızlıkları vardı deyip yeniden bırakıyorlar. Böyle giderse başkası daha kötüsünü yapar” dedi.  

Öldürülen kadınlardan birinin amcası olan Abdullah Xakurk ise S.S.’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Xekurk, “Şimdi polise teslim oldu. Böyle teslim olmak da nedir, şuracıkta öldürsünler, kimsenin de diyecek bir şeyi olmaz” şeklinde konuştu.

S.S.’nin yakınları, daha önce Peşmerge olduğunu ve 25 yıl görev yaptığını ancak iki yıldır uzaklaştırıldığı için bunalım yaşadığını savundu.

Ağabeyi Barzan Selim, "Gidip Zerevani’den kardeşime bir çare bulmalarını istedim ancak görevden uzaklaştırıldığını söylediler. Daha sonra kardeşim giderek ruhsal bunalıma girdi. Daha sonra kayınvalidesi ile birlikte mahkemeye gittim ve hakime kardeşime dair garanti veremeyeceğimi söyledim. Bir hafta sonra polis hakkında tutuklama emri çıkarıldığını ve tutuklanacağını bildirdi” dedi.

 Zanlının kardeşi Nihad Salim ise, "Polis iki üç gün gelip müfreze kurdu sonra gitti. Kardeşimle birlikte gece saat 01:00’e kadar polisle birlikte pusudaydık. Kadınların hayatını kurtarabilmek için ilk biz içeri gidip onu yakalayacağız dedik” diye anlattı.

Kürdistan Bölgesi’nde son 24 saatte değişik nedenlerle 6 kişi öldürüldü.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.