TSK ve HPG’den Hakurke açıklaması

29-05-2019
Rûdaw
Etiketler Hakurke TSK PKK HPG
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Hakurke’de başlatılan operasyonda 15 PKK’linin hayatını kaybettiğini açıkladı. HPG ise “yanlış verilerle operasyonun kapsamının büyütüldüğünü” ileri sürdü.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) önceki gün Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Hakurke’ye yönelik karadan ve havadan bir operasyon başlatmıştı.  Operasyon kapsamında Deli ve Şekif dağları ile Hakurke Vadisi topçu birlikler ve savaş uçakları tarafından bombalanmış, daha sonra helikopterler bölgeye asker sevketmişti.

 

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yapılan açıklamada, 27 Mayıs günü başlatılan “Pençe Harekatı”nın devam ettiği belirtildi.

 

Açıklamada, operasyonun başlangıcından itibaren 15 PKK’linin hayatını kaybettiği iddia edildi.

 

 

 

HPG’den yalanlama

 

Öte yandan PKK’nin askeri kanadı HPG ise, savaş uçakları ve helikopterler ile yoğun bir şekilde yapılan bombardımanlar ardından, bölgeye asker indirildiğini açıkladı.

 

Açıklamada, Türkiye basınında operasyon bilgilerinin “çarpıtılarak” verildiği belirtilerek, “Yalan yanlış verilere dayanarak operasyonun kapsamı çok daha büyük gösterilmeye çalışılmaktadır” denildi.

 

HGP bölgeye yönelik bombardımanların devam ettiğini ve süreç hakkındaki bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli