D.BAKIR - Belediye başkan adayları vaatlerini anlattı

29-03-2019
Rûdaw
Etiketler AK Parti Saadet Yurtsever Demokrat İttifakı Diyarbakır Seçim Gündemi
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) - AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu, Yurtsever Demokrat İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ramazan Kahraman ve Saadet Partisi Kayapınar Belediye Başkan Adayı Enes Akdemir, Mehdi Mutlu’nun Rûdaw TV’de sunduğu “Adayların Görüşü” programının konuğu oldu.

 

31 Mart yerel seçim çalışmalarını değerlendiren adaylar vaatlerini anlattı.

 

AK Parti adayı Beyoğlu, “Son 65 günde neler yaptım diye baktığımda Bağlar'da 16 bin Esnaf ziyareti gerçekleştirdiğimi gördüm. Her gece en az iki binayı ziyaret ettik. Yüzde 60'ı 'hoş geldiniz, başımız üstüne geldiniz' diyor. Yüzde 10'u da 'kusura bakmayın müsait değiliz' diyor. Diyarbakır'da korku kalmadı. Şimdi halk HDP'den korkuyor. Biz evlere gittiğimizde projelerimizi, vaatlerimizi anlatıyoruz. Fotoğraf çekmek istediğimizde 'Kusura bakmayın, vallahi oyumuz size, sizin kazanmanızı istiyoruz ancak fotoğrafımızı çekmeyin komşular görmesin sonra bize bir şey demesinler, bize zarar gelmesin' diyorlar. Demek ki halk HDP'den korkuyor” dedi.

 

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) ve Kürdistan Sosyalist Partisi’nin (PSK) oluşturduğu Yurtsever Demokrat İttifak'ın Yenişehir Belediye Başkan Adayı Ramazan Kahraman, “Bizler barikat, hendek ve kayyumlar olmasın diyoruz. Şehirlerimiz yıkılmasın, halkımıza yanlış şeyler uygulanmasın... AKP ve HDP'den oy alacağız. Zaten ikisinin siyaset ve hizmet anlayışları yanlış olmasaydı, biz de ortaya çıkmazdık. 'Bunlar zaten iyi işler yapıyor, bizim aday göstermemize gerek yok' derdik. Bizler AKP, HDP ve kararsızların oylarını istiyoruz. Yönettiğimiz belediyeleri cennete çevireceğiz. Kendi eğitim merkezleri olacak. Kendi dillerini, özgürlüklerini korumaya yönelik projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Kayapınar Belediye Başkan Adayı Enes Akdemir ise, “Uzun yıllardır bu memlekette çok büyük hatalar yapıldı. Bir çok insan da bu hataları kendi çıkarları için kullandı. Politika ve çalışmalarını böyle sürdürdüler. Belediyecilik hizmeti sadece bahçe ve yol çalışması değildir. Belediyelerin ekonomi, tarih ve kültür alanında da projelerinin olması lazım. Mesela şimdi Kayapınar'dayız. Mesela bir tarih ve kültür projemiz var. Miniamed isimli minyatür müze yapacağız” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli