Barzani: Mezhep savaşında Kürtler yok!

29-03-2015
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürtler'in bölgede yaşanan mezhep çatışmalarının parçası olmayacağını söyledi.
 
Başkan Mesud Barzani, bugün Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’ı başkent Erbil’de kabul etti.
 
Görüşmede Barzani, “IŞİD’le savaş sadece Kürtler'in savaşı değil, herkesin savaşıdır ve bütün tarafların bunu görmesi lazım. Eğer peşmerge bu ağır yükü omuzlamasaydı, IŞİD yenilgiye uğratılamazdı” dedi.
 
Peşmergenin gururla IŞİD’e karşı savaştığını belirten Barzani, “Kürdistan halkı birlikte yaşam kültürüne sahiptir. Hiçbir şekilde bölgede yaşanan mezhep çatışmalarının parçası olmayacaktır” ifadelerinde bulundu.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanı, Avrupa ülkelerinde terör faaliyetlerine müsamaha gösterilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da Avurpa ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’ne askeri ve insani yardım yapmasından yana olduğunu ve Lüksemburg olarak Almanya’yla birlikte yaralı peşmergeleri tedavisi edeceklerini söyledi.
 
Asselborn ayrıca, Barzani’ye, “Dünya, Kürdistan’ın mültecileri, dini ve etnik azınlıkları korumadaki çabasını saygıyla karşılıyor” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli