Urmiye Cezaevi’nde 2 tutuklu domuz gribinden öldü

Erbil (Rûdaw) – Urmiye Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ali Paya ve Emir Naciweş adlı tutukluların H1N1 virüsü (domuz gribi) nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Rojhılatlı yerel kaynaklar, Urmiye Cezaevi’nde tutuklu bulunan 2 kişinin, yakalandıkları domuz gribi hastalığı nedeniyle öldüğünü aktardı.

Edinilen bilgilere göre Ali Paya ve Emir Naciweş adlı tutuklular, erken tedavi edilmedikleri için öldü. Paya ve Naciweş’in yaşlarınının 50’nin üzerinde olduğu her ikisinin de uyuşturucu medde ticareti suçlamasıyla tutuklu oldukları öğrenildi.

Urmiye Cezaevi’nde açlık grevi

Öte yandan İran İnsan Hakları Ajansı (HERANA), Urmiye Cezaevi’nde bulunan tutukluların hapishanedeki kötü koşulları protesto etmek amacıyla açlık grevine başladıklarını duyurdu.

HERENA, cezaevindeki 10 tutuklunun tedavi amacıyla hastanenin kliniğinde tedavi edildiğini, ancak tutukluların klinikte de gerekli hizmet sağlanmadığı gerekçesi ile greve devam ettiğini aktardı.

Açıklamada, grev yapan tutuklulardan Davut ve Bahaddin Kasımzade adlı tutukluların koğuşlarında çıkan yangında yaralandığı bilgisine yter verildi.  

İran Sağlık Bakanlığı, 23 Eylül 2019 tarihinden bu yana İran ve Rojhılat’ta domuz gribinden 107 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.