Kobanili Dr. Zozan günde 80 hastayı tedavi ediyor

28-11-2019
Rûdaw
Etiketler Rojava Yardım Saldırı
A+ A-

Kobani (Rûdaw) - Rojava’nın Kobani kentinden Doktor Zozan Mustafa, günde 80 hastayı tedavi ediyor. Dr. Zozan Mustafa ayrıca uluslararası toplumun Rojava halkına yardım etmesi için de aktif olarak çalışıyor.

Eyn İsa yakınlarındaki bir hastanede görev yapan Dr. Zozan Mustafa, Free Burma Rangers (FBR) yardım derneğinin Rojava’da sivillere yardım etmesi için önemli çaba sarfetti. Free Burma Rangers, Rojava’da 10 bin sivile yardım elini uzattı.

Dr. Zozan, Gıre Spi bölgesindeki hastanelerde günde yaklaşık 80 hastayı tedavi etmesinin yanı sıra ayrıca aktif bir aktivistte.

Rûdaw’a konuşan Dr. Zozan Mustafa, “Hastanedeyiz ve bize aralıksız yaralılar geliyor. Savaşta ön sıradayız. Halep’te okudum. Okuduğum dönemde Halep dünyanın en tehlikeli kentiydi. Orada da acil sağlık ekibinde çalışıyordum” dedi.

 

 

Görev yaptıkları hastanelerde uyuduğunu belirten Dr. Zozan, “Hastanedeki görevimin yanı sıra uluslararası kurumlardan sivillere destek vermeleri için email gönderiyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin saldırılarından sonra Gıre Spi’deki sivillerin yardımına yetişen Free Burma Rangers, 10 bin sivile yardım ulaştırdı.

Dr. Zozan Mustafa, “Yardım kuruluşlarıyla işbirliği içindeyiz. İnsanlara yardım ulaştırabileceğimiz konusunda çok tereddütlüydüm. Neyseki 10 bin kişiye yardım gönderebildik. Dağlardan başka dostlarımızın olmadığı söyleniyor. Ve bize gönderilen yardım dağlar kadar güzeldi” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.