Fotoğraf galerisi

28-09-2022
16 Photos

Süleymaniye - İran Devrim Muhafızları Ordusu, Kürdistan Bölgesi'nde bulunan Rojhılatlı Kürt partilerin üs ve karargahlarını bombaladı. İran Kürdistan Demokrat Partisi (DHK-İ), sivillerin hedef alındığını söyledi.

Bugün saat 10:30 sıralarında Rojhılatlı partilerin Erbil ve Süleymaniye’deki üs ve karargahları kamikaze insansız hava araçları ve füzelerle hedef alındı.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ) sözcüsü Halid Azizi, İran Devrim Muhafızları'nın bombaladığı Koye'de füzelerin çocukların bulunduğu okulunun yakınına düştüğünü söyledi.

İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) Merkez Komite üyesi Aram Müderris de, “İran ordusu insansız hava araçlarıyla karargahımızı bombaladı. Herhangi bir can kaybımız yok. Dört ev hasar gördü” diye belirtti.

Rûdaw’a konuşan Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) lideri Hüseyin Yezdanpena, "Şehit ve yaralılarımız var" dedi.

Koye Şehit Dr. Halid Hastanesi Müdürü Dr. Kawa Sabır, şu ana kadar 15 yaralının hastaneye ulaştırıldığını, bombardımanda 2 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanı Saman Berzenci, "Erbil İl Sağlık Müdürlüğü Koye'ye çok sayıda ambulans ve acil durum ekibi gönderdi. Erbil'deki tüm hastaneler yaralıların tedavisi için alarma geçirildi” dedi.

Öte yandan Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Hamza Seyyidüşşüheda Karargahı tarafından yapılan açıklamada, Kürdistan Bölgesi topraklarında Kürt partilerin mevzilerinin akıllı füzeler ve kamikaze İHA'lar ile hedef alındığı duyuruldu.

Foto: Erkan Ali / Rûdaw