Kürdistan'da özel oy kullanma işlemleri

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi asayiş, polis ve Peşmerge Güçleri, bu sabah saat 08:00’dan itibaren Kürdistan Bölgesi Parlamento Seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı.

 

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Refrandum Komisyonu “özel oy kullanma” günü vesilesiyle 92 merkezde 5 bin 941 sandığın kurulacağını açıklamıştı.

 

Başkent Erbil'de 41, Süleymaniye'de 37, Duhok'ta 20, Halepçe’de ise bir merkezde sandıklar kurulacak. Kürdistan Parlamento Seçimleri’nde toplam 3 milyon 85 bin 416 seçmen bulunuyor.

 

Özel oy işlemine katılım oranı açıklandı

 

Kürdistan Referandum ve Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu bugün gerçekleşen “özel oy kullanma” işlemine katılım oranlarını açıkladı.

 

Kürdistan Bölgesi’nde 30 Eylül’de gerçekleşecek olan Kürdistan Parlamento Seçimleri için bu sabah saat 08:00’da başlayan “özel oy kullanma” işlemi saat 18:00 itibariyle sona erdi.



Kürdistan Referandum ve Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından “özel oy kullanma” işlemine katılım oranlarını açıkladı. 

 

İl bazında katılım oranları:

 

Erbil: Yüzde 92.78

 

Duhok: Yüzde 93.60

 

Süleymaniye: Yüzde 89.33

 

Halepçe: Yüzde 93.19

 

İlçe ve belde bazında katılım oranları:

 

Şeyhan: Yüzde 96.32

 

Semel: Yüzde 95

 

Zaho: Yüzde 95

 

Germiyan: Yüzde 87.5

 

Mergesor: Yüzde 99

 

Amedi: Yüzde 95.5

 

Çoman: Yüzde 95

 

Soran: Yüzde 97

 

Oy kullanma işlemi sona erdi


Kürdistan Bölgesi’nde 30 Eylül’de gerçekleşecek olan Kürdistan Parlamento Seçimleri için bu sabah saat 08:00’da başlayan “özel oy kullanma” işlemi saat 18:00 itibariyle sona erdi.

 

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Refrandum Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “özel oy kullanma” işleminin sona erdiği ve sonuçların genel seçim sonuçlarıyla birlikte açıklanacağı belirtildi.

 

Kürdistan genelinde 170 bin 468 güvenlik görevlisi, bugün 30 Eylül’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu Seçimleri’nde oy kullanmak için sandığa gitti.

 

Kürdistan Bağımsız Yüksek Seçim ve Refrandum Komisyonu “özel oy kullanma” günü vesilesiyle 92 merkezde 5 bin 941 sandığın kurulduğunu açıklamıştı.

 

 

KOMİSYON - Katılım oranını açıkladı

 

Kürdistan Referandum ve Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu bugün saat 08:00’de başlayan özel oy kullanma işleminin saat 15:00’e kadar yüzde 80 katılımın olduğunu duyurdu.

 

Koye’de Rûdaw’ın yayın yapması engellendi

 

Başkent Erbil’in Koye ilçesinde Rûdaw ekibinin, oy kullanma işlemlerini görüntülenmesi engellendi.

 

Kürdistan Bölgesi asayiş, polis ve Peşmerge Güçleri, bu sabah saat 08:00’dan itibaren Kürdistan Bölgesi Parlamento Seçimleri için oy kullanma işlemleri başladı.

 

Kürdistan genelinde 170 bin 468 güvenlik görevlisi, bugün 30 Eylül’de yapılacak Kürdistan Parlamentosu Seçimleri’nde oy kullanmak için sandığa gidiyor.

 

Rûdaw muhabiri Hadi Selimi, sabah oy kullanma işlemi başladığından beri bazı güvenlik görevlilerinin görüntü almalarına izin vermediklerini söyledi.

 

Hadi Selimi, “Komisyonun basın mensuplarına yönelik hazırladığı merkezlere giderek, görevimizi yapmaya çalıştık. Geçmiş seçimlerde olduğu gibi basın mensupları komisyonun belirlediği merkezlere giderek görevlerini yürütüyordu. Merkezdeki görevlilerle göreşerek, canlı yayın yapacağımızı belirttik. Ancak komisyon üyeleri ile güvenlik güçleri arasında yapılan görüşmelerde yayın yapmamız engellendi” dedi.

 

Güvenlik güçlerinin sadece sandık merkezlerinde değil, merkez dışında da görevlerini yapmasını engellediğini belirten muhabirimiz, “Görevliler hiçbir şekilde çekim yapmamıza izin vermediler” diye konuştu.

 

Engellemenin sadece Rûdaw ekibine değil, iki medya organının da görevlerinin engellendiğini aktardı. 

 

Kürdistan Bölgesi Yüksek ve Bağımsız Seçim Komisyonu, dün yaptığı açıklamada, “Komisyon olarak seçimde ilgili tarafları bilgilendiriyoruz. Cuma günü sabah saat 08:00’de seçim propagandası için son gün ”ifadelerine yer verilmişti.

 

Rûdaw’ın Duhok, Süleymaniye ve Erbil muhabirleri güvenlik güçlerinin seçime yoğun ilgi gösterdiğini bildirdiler.

 

 

Peşmerge Güçleri Zerevani, (Özel Hareket Kuvvetleri) Komutanı Aziz Veysi, Peşmerge Güçleri Gulan Özel Birliği Komutanı Mensur Barzani ve Rewen Barzani de oyunu kullananlar arasında yer aldı.