Elektrik ve su kesintisi köylüleri isyan ettirdi

28-08-2014
Rûdaw
Etiketler Mardin Urfa Nusaybin
A+ A-

Mardin (Rûdaw)-Mardin’in ilçelerinde günlerdir uygulanan elektrik kesintisi ve su kesintisi köylüleri isyan ettirdi.

 

Mardin ve ilçelerinde geçimlerini sulu tarım yaparak sağlayan yüzlerce çiftçiye aylar önce elektrik şirketleri tarafından 20 bin lira 100 bin lira arasında değişen elektrik faturaları kesildi. Çiftçiler faturaları ödeyemeyince Derik, Kızıltepe ve Nusaybin’e bağlı köylerin tümünde elektrik kesintisi yapıldı.

 

Yetkililerin çözüm bulmaması nedeniyle isyan eden köylüler, 6 gün önce Mardin, Derik, Kızıltepe, Nusaybin yolunu trafiğe kapattı.

 

Yollar kapalı olduğu için Kürdistan Bölgesi’ne malzeme taşıyan TIR’lar da geçiş yapamıyor.

 

Derik’te güvenlik güçleri yolu kapatan köylülere TOMA’larla müdahale etti.

 

Rûdaw’a konuşan Sait Koçan isimli köylü, Türkiye’nin batı illerine elektrik sağlayan çoğu barajın Kürt illerinde olduğunu, buna rağmen elektrikten yararlanamadıklarını söyledi.

 

Elektrik kesintilerinden dolayı köylerde su bulunmadığını söyleyen Koçan, “Hem biz hem de hayvanlarımız susuz. Ekinlerimiz kurumak üzere” dedi.

 

Galip Boğa da susuzluk nedeniyle hastalık tehlikesinin baş gösterebileceğini, temizlik ve içme sularını yakınlardaki su kaynaklarından hayvan sırtında taşıdıklarını söyledi.

 

Abdulhamit Kılıç isimli çiftçi ise, tek geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:

 

“Elektrik kesildiğinden dolayı hayvanlar telef olmak üzere ve mahsulümüz de kurumak üzere. Böyle devam ederse büyük bir zarar edeceğiz. Tek isteğimiz bu zulme son versinler.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli