Amedi kırsalına bombardıman; MSB ve PKK’den açıklama

28-03-2022
Etiketler Amedi TSK Bombardıman PKK HPG MSB
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – TSK’ya ait savaş uçakları Duhok’un Amedi ilçesi kırsalını bombaladı. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bombardımanda 3 PKK’linin hayatını kaybettiğini duyurdu. HPG ise son bir haftada gerçekleştirilen bombardımanlara ilişkin açıklama yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün akşam saatlerinde Amedi ilçesi Dereluk kasabası kırsalını bombaladı.

Rûdaw’a konuşan Amedi Kaymakamı Warşin Selman, Reşave Vadisi’ne yönelik bombardımanda can kaybı olmadığını, ancak bölge halkında korku ve paniğe neden olduğunu söyledi.

Dereluk sakinlerinden Bêwar Reşavi de, akşam saat 22:40 sıralarında  gerçekleşen bombardımanın Dereluk kasabasına bir kaç kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Pençe Yıldırım” olarak adlandırılan Metina bölgesinde SİHA ile bombardıman gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bombardıman sonucu 3 PKK’linin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

PKK’nin askeri kanadı HPG de son bri hafta içerisinde gerçekleştirilen bombardımanlara ilişkin açıklama yaptı.

Buna göre, 26 Mart’ta Metina, Zap ve Hakurk bölgeleri, 27 Mart günü de yine Zap ve Metina bölgeleri savaş uçaklarınca bombalandı.

Ancak HPG, herhangi bir can kaybı olup olmadığına dair bilgi paylaşmadı.

HPG, Metina bölgesindeki Kela Bedewe’de bulunan TSK noktasının 26 ve 27 Mart günü ağır silahlarla hedef alındığını ve 1 askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli