Hong Konglu turist grubu Halepçe’de: Amaç Kürdistan’ı tanıtmak

Erbil (Rûdaw) - Hong Konglu turist grubu Halepçe'yi ziyaret etti. Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu tarafından organize edilen gezisi kapsamında kafilenin Kürdistan Bölgesi'nin diğer bölgelerini de ziyaret etmesi planlanıyor.

Çin Halk Cumhuriyeti Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nden gelen 46 kişilik turist grubu, Kürdistan Bölgesi gezisine Halepçe’de başladı.

Aralarında vlogger’lerin de bulunduğu grubun ziyareti Kürdistan Bölgesi Turizm Kurulu tarafından organize edildi. Ziyaretlerinin amacı Kürdistan Bölgesi'ni özellikle Çin gibi uzak Asya ülkelerine tanıtmak.

“Kürt halkı ve Kürt yemekleri çok özel”

 Kürdistan Bölgesi'ne ilk kez gelen Hong Konglu Vanessa Choi, geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Choi,  “Benim adım Vanessa ve ben Hong Konglu bu tur grubunun başkanıyım. Burada 15 gün kalacağız. Aslında Kürdistan'ın çok güzel bir yer olduğunu ve Irak'ın çok özel bir parçası olduğunu düşünüyorum.  Bence sizin çok özel bir kültürünüz var, Kürt halkı ve Kürt yemekleri çok özel, burada Kürdistan'da güzel bir Noel geçiriyoruz” dedi.

Halepçe’yi her yıl çok sayıda yerli turist ziyaret ediyor. Ancak kent bu geziyi yabancı turistlerin ziyareti için bir fırsat olarak görüyor.

Kafilede yer alan Heidi Lee de, "Buraya gezmeye geldik. Geziden çok büyük keyif aldım. İran'la burası arasında çok farklar var. Çünkü İran'da bütün kadınlar başörtüsü takıyor ama burada insanlar biraz daha serbest ve insanlar başörtüsü takıp takmama konusunda kendileri karar veriyor. Burayı seviyorum ve 10 yıl sonra buraya tekrar gelebileceğimizi düşünüyorum, çünkü 10 yıl sonra çok fazla fark olacaktır" diye konuştu.