İslami Hareket'ten PKK’ye: Mide bulandırıcı!

27-12-2016
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Şengal PKK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kürdistan İslami Hareketi Partisi (Bızutnewe), PKK’nin Şengal’de kalmasının “kardeş savaşına” zemin hazırladığını bildirdi.

 

Rûdaw’a konuşan Bızutnewe Politbüro ve Parlamento Üyesi Şivan Kaladizeyi, “Hem partimizin iç tüzüğünde hem de Kürdistan Bölgesi Parlamentosu tüzüğünde kardeş savaşı kırmızı çizgi olarak belirlenmiştir. Neredeyse Şengal'de bu sıkıntı baş gösteriyor. Çünkü PKK’nin oradaki saldırıları Kürt katli, kardeş katline zemin hazırlıyor. Hem Kürdistan Bölgesi yetkilileri hem PKK yetkilileri acilen bütün tarafları toplantıya çağırmalıdır” dedi.

 

Kaladizeyi, “Yardımlaşma olsun ama savaşmak olmasın. Eğer PKK, Şengal’in hala tahdit altında olduğunu düşünüyorsa o zaman güçlerini şehir dışında konuşlandırsın. Ancak PKK’nin şehir içinde karargahının bulunması çirkin mide bulandırıcı bir görüntüdür” şeklinde konuştu.

 

Böyle bir zemine hazırlık yapılmasında dış güçlerin parmağının olduğunu vurgulayan Şivan Kaladizeyi, “Muhtemelen bu işte Bağdat’ın da parmağı var. Bu ihtimaller uzak değildir” ifadesini kullandı.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti PKK’nin Şengal’den çıkmasını istiyor. Geçtiğimiz günlerde Başbakan Neçirvan Barzani, PKK’nin Şengallilerin evlerine ygeri dönmesine ve bölgenin tekrardan inşa edilmesine engel teşkil ettiğini belirtmişti.

 

Ancak PKK Şengal’den çıkmayı reddediyor. PKK, Kürdistan Bölgesi’yle karşı karşıya gelebilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli