Hollanda Konsolosu: Kürdistan Bölgesi'nin tarım sektöründe gelişimini destekliyoruz

27-11-2022
Etiketler Hollanda Jaco Beerends Kürdistan Bölgesi Tarım
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Hollanda’nın Erbil Konsolosluğu, Kürdistan Bölgesi Tarım Bakanlığı ile tarım sektörünün en modern teknoloji kullanılarak geliştirilmesini destekliyor.

Rûdaw’da Muhammed Şeyh Fatih’in sunduğu Ekonomi Bültenine konuk olan Hollanda’nın Erbil Konsolosu Jaco Beerends, Kürdistan Bölgesi’nin tarıma elverişli bir bölge olduğunu ancak yeni teknolojiye daha fazla önem verilmesi ve su kullanımının azaltılması gerektiğini söyledi.

Jaco Beerends Kürdistan Bölgesi’nde tarım sektöründe ilerlemek isteyen orta ve küçük ölçekli firmalara yardımcı olacaklarını belirterek, bazı projeler geliştirdiklerine dikkat çekti.

Hollanda Konsolosu projeleri arasında az su kullanarak tarım geliştirmek olduğunu belirterek “Bir kilo domates üretmek için 16 litre suya ihtiyacını vardır. Ama iklim değişikliği nedeniyle kuraklığın olduğu bir toprakta aynı dometesi 4 litre su ile yetiştirmeniz mümkün” dedi.

Hollanda’nın Erbil Konsolosu Jaco Beerends Tarım Bakanlığı ile Kürdistan Bölgesi’nde doüru bir tarım politikası geliştirilmesini desteklediklerini belirterek “Aynı zamanda ithal edilmesi gereken belirli materyalleri ve tohumları da düzenlemeniz gerekir. Devletimizden ve özel sektörden getirebildiğimiz tavsiyelerle burada Tarım Bakanlığı'na bu politikayı geliştirmesi için yardımcı olmaya çalıştık” şeklinde değerlendirdi.

Hollanda ve Kürdistan Bölgesi arasında ekonomik işbirliğinin olduğunu dile getiren Jaco Beerends,  “Kürdistan Bölgesi ile iş yapmak isteyen şirketlere yardımcı olmaya çalıştık ama yeni şirketleri davet etmek için inisiyatif alırsak, bu teknolojiyi kullanan şirketlere odaklanmaya çalışırız. Yenilerini getiriyorlar çünkü bu tüm bölgeye bir şeyler katıyor” dedi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli