Süleymaniye ile Türkiye arasında uçak seferleri başlıyor

27-09-2020
Rûdaw
Etiketler Süleymaniye Türkiye İstanbul Uçak seferleri Başladı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Süleymaniye ile Türkiye arasındaki uçak seferlerinin 7 aydan sonra tekrar başlayacağı belirtildi.

Rûdaw’a konuşan Star Airline uçuş şirketi sahibi Weliyan Mustafa, “Türk Hava Yolları geçen Perşembe günü uçuşların başlamasına yönelik hazırlıkların yapılması konusunda bizi bilgilendirdi. Bize gönderilen yazının bir örneği de Süleymaniye Uluslararası Havalimanı ve sektördeki bütün şirketlere gönderildi” dedi.

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı Müdürü Tahir Abdullah ise resmi olarak şu ana kadar bilgilendirilmediklerini söyledi.

Tahir Abdullah, “1 Mayıs’ta resmi bir yazı ile Türkiye seferleri durduruldu. Ondan sonra da uçuşların başlaması ile ilgili hiçbir resmi yazı bize gelmedi” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını öncesi Süleymaniye ile Türkiye arasında haftalık 7 uçuş düzenleniyordu. Türkiye ile Irak ve Kürdistan Bölgesi haftalık karşılıklı yapılan sefer sayısını 142’den 40’a düşürmek üzere anlaştı. 

Rûdaw’ın edindiği bilgilere göre, Süleymaniye ile Türkiye arasındaki ilk uçuş 30 Eylül gece saat 00:00’da İstanbul-Süleymaniye arasında gerçekleşecek.

Erbil ile İstanbul arasındaki uçak seferleri 24 Eylül’de başlamıştı.

Kürdistan Bölgesi ve Irak’ta, yeni tip koronavirüsü salgını nedeniyle Mart ayında bütün uçuşlar durdurulmuştu.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanı Rebaz Ahmed, 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, mart ayından bu yana tüm seferlere kapalı olan Erbil ve Süleymaniye havalimanları yetkililerine 1 Ağustos'a kadar yurt içi ve yurt dışı seferlerine yeniden başlanması için hazırlıkları tamamlamaları talimatı verdiklerini söylemişti.

1 Ağustos’ta Türkiye ile Kürdistan Bölgesi arasında uçuş tertip edilmiş ancak daha sonra Türk Hava Yolları salgın nedeniyle uçuşların 1 Eylül’e ertelendiğini açıklamıştı.

Irak ve Türkiye’de artak koronavirüs vakaları nedeniyle 1 Eylül olarak belirlenen süre daha sonra 1 Kasım 2020 olarak revize edilmişti.

Daha önce Rûdaw’a konuşan Kürdistan Havacılık ve Turizm Şirketleri Birliği Başkanı Lawend Mamundi, Türkiye ile Irak arasında haftada karşılıklı 284 seferin düzenlendiğini, ancak korona salgını nedeniyle bu sayının 40’a düşeceğini söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli