Zerevani Komutanlığı: IŞİD cephaneliği sebep oldu

Erbil (Rûdaw) - Peşmerge Güçleri Zerevani Kuvvetleri (Özel Kuvvetler), dün akşam Erbil’deki mühimmat deposunda yaşanan patlamanın terör saldırısı olmadığını, IŞİD’den kalan patlayıcılardan kaynaklandığını bildirdi.

 

Dün akşam saat 22.00 sıralarında, Zerevani Kuvvetleri’nin Erbil Havalimanı yakınlarındaki askeri mühimmat deposunda bir patlama yaşanmıştı. Kentin birçok bölgesinden duyulan patlamada can kaybı yaşanmadı.

 

Konuyla ilgili komutanlıktan yapılan açıklamada, “Zerevani Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki bir mühimmat deposunda yaşanan patlamada, bir kısmı IŞİD’den ele geçirilen patlayıcılardan oluşan mühimmatın büyük bölümü yanmıştır” denildi.

 

Bu tür olayların tekrarlanmayacağı vurgulanan açıklamada, olayın terör saldırısı olmadığı belirtilerek, “IŞİD tarafından hazırlanan standart dışı patlayıcıların infilakı yangına sebep olmuştur. Ele geçirilen bütün mühimmatların imhası kararı alındı çünkü söz konusu mühimmatlar bu tür olaylara sebep olmaktadır” bilgisi paylaşıldı.

 

Zerevani Kuvvetleri’nin Erbil’deki mühimmat deoplarında bu ay içinde ikinci kez patlama yaşandı. İlk patlama 5 Ağustos’ta yaşanmış ve 3 peşmerge yaralanmıştı.