Kürdistan Bölgesi'nde Almanca'ya ilgi çok yüksek

27-06-2023
Rûdaw
Etiketler Kürdistan Bölgesi Almanya Goethe Enstitüsü Almanca Anais Boelicke
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Erbil Goethe Enstitüsü Başkanı Anais Boelicke, Kürdistan Bölgesi'nde Almanca öğrenmeye ilginin çok yüksek olduğunu ve birçok Kürt öğrencinin eğitimlerini tamamlamak için potansiyel yer olarak Almanya'yı düşündüklerini söyledi.

Katıldığı Rûdaw yayınında, “Kürdistan Bölgesi'nin her yerinden yaklaşık 300 öğrencimiz var” diyen Anais Boelicke, "Almancaya ilginin çok çok yüksek olduğunu biliyorum ve insanların Almanya ile Alman diliyle, Alman kültürüyle temasa geçebileceği noktalardan biriyiz" diye konuştu.

Goethe Enstitüsü, biri Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil'de olmak üzere dünya çapında 98 ülkede 158 şubesi bulunan, kar amacı gütmeyen bir Alman kültür kuruluşudur.

Boelicke'ye göre enstitü, Alman dilini tanıtmaya ve kültürel etkinlikler yoluyla Kürdistan Bölgesi'ndeki kültürel sahayı güçlendirmeye odaklanıyor.

Goethe Enstitüsü Başkanı Anais Boelicke, enstitünün aynı zamanda genç Kürt sanatçıları uluslararası standartlarla film yapma hayallerinin peşinden gitmeleri için destekleyerek Kürdistan Bölgesi’ndeki sinema ve film yapımcılığını ilerletmek için çalıştığını söyledi.

Boelicke, “Alman sanatçıların yanı sıra Avrupalı sanatçıları da deneyimlerini paylaşmaları için buraya getiriyoruz ki bu bizim için çok önemli. Öğretmek değil, her biri birbirinden öğreniyor" diye konuştu.

Öte yandan Berlin ve Erbil güçlü siyasi bağları da paylaşıyor. Almanya, ABD liderliğindeki IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un önemli bir üyesi olduğu kadar kilit bir uluslararası aktör konumunda bulunuyor. Berlin, son birkaç yıldır Peşmerge için yapılan reformlara da dahil oldu ve Alman ordusu birlikleri Kürdistan Bölgesi’nde Peşmergeye eğitim desteği sunuyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli