Kurban Bayramı’nda Kürt pirincine talep arttı

27-06-2023
Rûdaw
Etiketler Kurban Bayramı Kürt pirinci Yemek Pilav Pirinç Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi’nde Kurban Bayramı hazırlıkları sürerken, dost ve akrabalarla bir araya gelmek için en sevdikleri geleneksel yemekleri pişirmeye başlayan halk arasında Kürt pirincine talep artıyor.

Kürdistan Bölgesi’nde market raflarındaki pirinç çeşitliliğine rağmen halk, yerel pirincin alternatiflerinden daha lezzetli ve daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Rûdaw’a konuşan Erbilli ev kadını Şiler, “Kürt pirincinin tadı daha iyi ve insanların buna talebi var. Diğer pirinçlere göre daha az nişasta içerdiği için daha sağlıklı” dedi.

Vatandaşlardan Abdulsetar Mahmud da "Kürt pirinci, diğerlerine kıyasla daha sağlıklı bir pirinç. Çünkü hangi ülkeden geldiği ve ne tür pirinç olduğu biliniyor" diye konuştu.

Kürt pirincinin yanı sıra Hint, Pakistan ve Tayland pirinçleri de Kürdistan Bölgesi pazarında en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor.

Yerel bir esnaf olan Şemseddin Kerim, pirinç türleri ve kökenleri hakkında konuşurken, "Kürt pirinci, Erbil'in eski nesil sakinleri arasında popülerdir" dedi.

Şemseddin Kerim, "Bölgede Hint, Pakistan ve Tayland pirinci var. Hint pirincine olan talep çok fazla" diye ekledi.

Kürdistan Bölgesi’nde Bayram yemeği yenildikten sonra akraba ve komşu ziyaretleri yapılıyor. Erkekler ve kadınlar geleneksel Kürt kıyafetlerini, çocuklar ise bayram için özel olarak alınan yeni kıyafetlerini giyiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli