Kılıçdaroğlu: Yarın Demirtaş’ı ziyaret edeceğim

27-05-2024
Etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Demirtaş Ziyaret
A+ A-

Haber Merkezi - CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir canlı yayında, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi’nde ziyaret edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, KRT TV’de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olmasının aklından bile geçmediğini belirterek kendisini buna ikna edenlerin partideki arkadaşları olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım” diye konuştu.

“Belediye Başkanlarımız olağanüstü çaba harcadılar”

Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart seçimlerine ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

“CHP birinci olduğu için son derece mutluyum. Umarım daha sonraki süreçlerde de devam eder. Partinin uzun yıllar emek vermiş birisi olarak çalışmak zorundayız. Bu mücadele bir halk mücadelesidir… Yaptığımız çalışmalarla çok şey başardığımıza inanıyorum. 11 Büyükşehir Belediye Başkanlığı kazandık. Aday belirlemek, kazanmak kolay mıydı? Ben, Bursa'yı, Balıkesir'i, Manisa'yı alabilirdik dedim. Şimdi onların hepsini aldık. Bir öngörünüz olacak. Deprem oldu, kimse gitmezken deprem bölgesine gittim orada yattım. Bütün acılara tanık oldum. Belediye Başkanlarımız olağanüstü çaba harcadılar. Başkanlarımız koronavirüs döneminde de büyük çaba harcadılar. Biz bu anlayışla ve bu kucaklama ile bu sonucu elde ettik. Halka güven verdik ve halk bize inandı.”

CHP'nin milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması kararını onaylaması ile birlikte Selahattin Demirtaş'ın tutuklanması sürecine de değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan özellikle onu içeride tutuyor”

“Bir vekilin dokunulmazlıklarının kaldırılması için anayasa değişikliğine gerek yok. AK Parti'nin grubu yetiyor zaten. Neden bir anayasa değişikliği ile dokunulmazlıklar kaldırılmak isteniyor? Çünkü CHP'ye tuzak kuruyorlar. O dönem terör bir hayli yoğunlaşmış vaziyette, dokunulmazlıkları bir anayasa değişiklikleri halinde getirelim buraya, CHP'de buna hayır diyecek o zaman seçimlerde meydanlarda 'Teröristleri koruyan parti bu' diyeceklerdi. Biz de dokunulmazlıkları kaldırın kardeşim dedik. Selahattin beyin bugün içeride olması bir hukuk faciasıdır. Erdoğan özellikle onu içeride tutuyor 'Ben seni başkan yaptırmayacağım' dediği için. Sadece Selahattin bey değil, Gezi tutukluları var. Milletvekili var. Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz... Yarın, Demirtaş'ı ziyarete gideceğim. Demokrasi sadece benim için değil. Bir insanın düşüncesi kısıtlanır mı? Bizim mücadelemiz sıradan bir mücadele değil. Biz otoriter bir yönetime karşı, yargıyı tanımayan bir yönetime karşı mücadele ettik. Bizim mücadelemiz kutsal bir mücadele. Bir milim geri adım atmadık. Şimdi suçlanıyoruz. Bütün bunları ben mi yaptım? Onların hakkını, hukukunu savunan benim ama suçlanan da benim. İnsanda vicdan, ahlak, erdem olur. Hatam olur, eleştirebilirsin ama bu kadar da olmaz.

Demirtaş çok sevilen birisi, saygı duyulan birisi. Haksız yerde hapiste tutulduğu için milyonlarca Kürt'ün ve Türk'ün vicdanında rahatsızlık duyduğu bir kişi. Bir insan bu kadar hapiste tutulmaz diyorlar. İnsaf ya. Demirtaş CHP'ye oy mu verir? Hayır. Haksızlık karşısında susarsanız en büyük adaletsizliği siz yapıyorsunuz. Gezi'de Taksim Meydanı’nı açan benim. Kadıköy'deki mitingi iptal edip, Taksim'i açan benim. Gel tutukla o zaman kardeşim. Osman Kavala'dan ne istiyorsun sen?”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli