Peşmerge Bakanlığı'ndan 'Amedi' açıklaması

27-05-2022
Rûdaw
Etiketler Peşmerge Bakanlığı PKK Duhok Top mermisi Çocuk
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dün Amedi’nin Bamerne nahiyesinde meydana gelen olayla ilgili Peşmerge Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Sınırdaki çatışmaların Peşmerge güçlerine sirayet ettirilmemesi ve PKK'nin bölgedeki huzur ortamını suiistimal etmemesi gerektiği" ifade edildi.

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanlığı dün yaşanan olaya ilişkin bugün bir açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamada “Bundan böyle bölgenin huzurunun bozulmamasına, halkın ve Peşmerge’nin hayatının ve güvenliğinin tehlikeye atılmasına izin verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.

"Sınırdaki çatışmaların Peşmerge güçlerine sirayet ettirilmemesi ve PKK'nin bölgedeki huzur ortamını suiistimal etmemesi gerektiği" ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

“Tüm Kürdistan halkı ve Peşmerge gücü bu olaylardan dolayı endişelidir.

Halkın huzurunun ve Kürdistan topraklarının savunulması tamamıyla Peşmerge güçlerinin yetkisindedir ve tüm taraflar bilmelidir ki bu yetkinin kullanılmasından ödün verilmeyecektir.”

Peşmerge Bakanlığı aynı zamanda dün Peşmerge noktasına yönelik saldırının ‘kanas’ ile yapıldığını, Muhammed Fazıl Muhammed adlı bir Peşmerge’nin de yaralandığını belirtti.

Ne olmuştu?

Duhok'un Amedi ilçesine bağlı Bamerne nahiyesi Zewe köyünde TSK ve PKK’nin karşılıklı top atışları sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 2 kişinin ise yaralanmıştı. 

Zewe köyü muhtarı Birqi Ömer, “PKK'liler, Türk askerlerinin bulunduğu karakola 3 top attı. Bunun üzerine karakoldan halkın olduğu yere  top atıldı ve 2 kişi öldürüldü. Otomobiller orada kaldı, şu an kaç kişi yaralı bilmiyoruz. Çok fazla kişi vardı orada, Türkiye’nin üssünden bir kilometre uzaklıktaydık” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Duhok’un Amediye ilçesi Kaymakamı Warşin Salman, PKK’nin Kani Masi’de Peşmerge güçlerinin kontrol noktasına saldırı düzenlediğini ve bir Peşmerge’nin yaralandığını duyurmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli