İran Dışişleri Bakanı Zarif Erbil’de

27-04-2021
Rûdaw
Etiketler Türkiye Yoksulluk Dünya Bankası İran Cevat Zarif Erbil Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Bağdat ziyaretinin ardından başkent Erbil’e geldi. Zarif, Kürdistan Bölgesi liderleri ile görüşecek.

Dün resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’ta gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, bugün öğleden sonra Erbil’e ulaştı.

Zarif’i Erbil Uluslararası Havalimanında Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Kürdistan Bölgesi Dışilişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi karşıladı.

Havalimanından bildiren Rûdaw muhabiri Behroz Fereydun, Zarif’in Pirmam’a geçerek Başkan Mesud Barzani ile bir araya geleceği bilgisini aktardı.

Kürdistan Bölgesi Tahran Temsilcisi Nazım Dabağ, Zarif’in Kürdistan Bölgesi’nde liderlerle görüşmesinde ikili ilişkilerin yanı sıra Tahran-Washington arasındaki krizin aşılması gibi konuların da gündeme geleceğini söyledi.

İran’ın Erbil Başkonsolosu Nasrullah Reşnudi de Rûdaw’a yaptığı açıklamada, “Tahran ile Erbil arasındaki ilişkiler çok iyi durumda. İki taraf arasındaki ilişkilerin tarihine de baktığımızda İran İslam Cumhuriyeti’nin değişik süreç ve dönemlerde Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerin geliştirilmesi için uygun kararlar almıştır” dedi.

İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrece Mescidi de İran ile Irak arasındaki ticaret hacminin 13 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, “Bu hacmin önemli bir bölümü Kürdistan Bölgesi ile. Dolayısıyla iki taraf arasında diğer alanlarda olduğu gibi ticari ilişkiler de iyi durumda” diye belirtti.

Muhammed Cevat Zarif en son Temmuz 2020’de Erbil’e gelerek Kürt liderlerle bir araya gelmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli