Mesrur Barzani vergi ve borç muafiyeti konusunda alınan kararları açıkladı

27-03-2024
Etiketler Mesrur Barzani Kürdistan Bölgesi Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, şubat ayı maaşlarının ödenmesi, mart ayı için de hazırlık yapılması yönünde Ekonomi ve Maliye Bakanlığına talimat verdiğini açıkladı. Barzani ayrıca vatandaşların yükünü hafifletmek için alınan kararları da açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında bir araya geldi.

Başbakan Barzani, toplanın ardından düzenlediği basın toplantısında alınan kararlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Barzani, "Bağdat'taki federal hükümete, maaşların ödenmesi konusunda verdiği sözleri yerine getirmesi için anayasal ve ahlaki sorumluluk yüklüyoruz" dedi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini kaydeden Barzani, ilgili bakanlıkların maliye krizi konusunda öne sürülen tüm “bahaneleri” ortadan kaldırmak için gereken tüm adımları attığını söyledi.

Maliye ve Ekonomi Bakanlığına şubat ayı maaşlarının dağıtımına başlanması ve mart ayı maaşlarının ödenmesi için hazırlık yapılması talimatı verdiğini belirten Barzani, ayrıca kabine toplantısında Kürdistan Bölgesi halkının karşılaştığı ekonomik yükü hafifletmek amacıyla alınan kararları açıkladı.

Başbakan Mesrur Barzani, birikmiş elektrik faturaları ile birikmiş trafik cezalarında yüzde 20, birikmiş su faturaları ve kira fiyatlarında yüzde 20, et ithalatı ücretlerinde yüzde 50 ve devlet üniversiteleri ve yüksekokullardaki öğrenim ücretlerinde yüzde 20 indirim talebinde bulunduklarını bildirdi.

Barzani, tüm zorluklara göğüs geren Kürdistan halkına daha teşekkür ederek, “Umarım bu süreci hep birlikte aşarız. Bunun, Kürdistan Bölgesi'ne düşen ekonomik ambargo ile Kürdistan Bölgesi'ndeki mali krizin sona ermesine ve federal hükümet ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasında kalan tüm sorunların çözümü için federal hükümetle iyi sonuçlara ulaşabilmemize olanak sağlamasını umut ediyorum” diye konuştu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli