Amude halkı savaş sonrası IŞİD’ten endişeli

27-02-2019
Rûdaw
Etiketler IŞİD Amude Bahoz terör endişesi
A+ A-

Amude (Rûdaw) - Amude halkı, Rojava'da tutuklu bulunan IŞİD mensuplarının sahip olduğu terör fikrinden endişe ediyor. Amudeliler uluslararası toplumun bir çare bulmasını istiyor.

 

Dünya için büyük bir tehdit oluşturan IŞİD, Suriye'nin doğusunda yer alan Deyrezzor'un Bahoz köyünde kontrol altında tuttuğu son coğrafi alanı da kaybetmek üzere.

 

Askeri olarak yenilen IŞİD'in ideolojik olarak tehdit oluşturmaya devam ettiğini vurgulayan bölge halkı, özellikle tutuklu IŞİD mensupları için bir çare bulunmasını istiyor.

 

Rûdaw’a konuşan İş İnsanı Hani Şakir, "Dört beş yıldır beyinlerine kazınmış bu fikirle fırsat bulurlarsa patlamalar gerçekleştirebilirler. Buralarda gizlenmiş silahları da olabilir. En zoru ise taşıdıkları fikirdir” dedi.

 

Market işletmecisi Enver Nebo, “Bunlar 'İslami Devlet' adı altına ortaya çıktı. İlk fırsatta bölgeye büyük acılar yaşatabilirler. Bence bunların tehlike derecesi çok yüksek” değerlendirmesinde bulundu

 

IŞİD'in sahip olduğu radikal fikirlere vurgu yapan şoför Asi Hemo ise, “Bunlar kendilerini doğru, herkesi yanlış görüyorlar. Ülkemizde büyük tehlike oluşturuyorlar. Görüyoruz küçük bir çocuğu yakalayıp kesiyorlar. Onu kendisi mi yarattı da kalkıp kesiyor” ifadelerini kullandı.

 

Şoför Haci İsa da, “Uluslararası bir gücün kontrolünde bunlar yeniden eğitilmelidir. İlim, irfan ve her açıdan eğitilerek kafalarındaki terör fikri çıkarılmalıdır. Bunlara 'Aklınızla oynadılar, kendi aklınıza dönün' denilmelidir” diye konuştu.

 

Her ülkenin kendi vatandaşına sahip çıkması gerektiğini söyleyen İş İnsani Hani Şakir, “Eli kana bulaşanlar idam edilmelidir. Diğer sefiller de vatandaşı oldukları kendi ülkelerine gönderilmelidir. Eğer ülkeleri onları almayı kabul etmiyorsa burada onlarla ilgilenecek uluslararası bir güç kurulmalıdır” dedi.

 

Rûdaw Medya Grubunun 25 Mart’ta düzenlediği Uluslararası Şifa Gerdi Ödül Töreni'ne katılan Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yaptığı konuşmada, “Eğer Türkiye, Suriye Kürtlerine karşı tehditlerini uygulamaya koyarsa, Kürt güçleriyle savaş çıkar. Özellikle Kuzey Suriye hapishanelerindeki IŞİD mensupları hapishanelerden kaçarak terör tehdidi oluşturabilir, katliamlar yapabilir. Bu sebeplerden dolayı çok dikkatli olmamız lazım. Sadece 'askeri zaferle terör biter' diyemeyiz. Terör her zaman burada terörizme devam edecektir” demişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli