Eyüp Burç : Sessiz kalmayacağız

Erbil (Rûdaw) - İMC T V Genel Kordinatörü Eyüp Burç, yayınlarının Türksat’tan kaldırılması üzerine, “Sessiz kalmayacağız” dedi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, "PKK/KCK propagandası" iddiasıyla İMC TV'nin TÜRKSAT uydusundan çıkarılmasını talep etmişti.

 

Kanalın ekranları, dün saat 15.20 sıralarında Banu Güven’in Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile canlı yayını sırasında karartıldı.

 

Rûdaw’a konuşan İMC T V Genel Kordinatörü Eyüp Burç, “Kanalımız 1 Mayıs 2011’de yayına başladı, ama şu an Türkiye kanun ve adaletin olmadığı bir süreçten geçiyor” dedi.

 

Sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Burç, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın böyle bir karar verme yetkisi bulunmuyor. Ayrıca sözleşme gereğince  TÜRKSAT yönetiminin ekranı karartmadan 1 ay önce kanalı bilgilendirmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

 

Başsavcılık talep etmişti

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’nun TÜRKSAT’a gönderdiği yazıda, 155 Polis İhbar Hattı’na yapılan bir şikayet üzerine, sözkonusu kanal hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

 

İMC TV'nin haberine göre, soruşturma kapsamında, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) belirli bir dönemdeki yayınlarıyla bilirkişi ön raporu hazırlandı. Rapor ve kanalın bazı tarihlerdeki yayın çözümleri TÜRKSAT'a gönderildi.

 

İMC TV internet üzerinden yayınını sürdürüyor.

 

Karartılan 7’nci kanal oldu

 

Gülen Cemaati'ne (Hizmet Hareketi) yakın Samanyolu TV, Bugün TV, Kanaltürk, Mehtap TV, Irmak TV ve Yumurcak TV'nin de bulunduğu kanallar daha ,nce TÜRKSAT'tan çıkartılmıştı.

 

Karar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TÜRKSAT'a gönderilen "Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ), ait yayın kuruluşlarının devlet imkânlarından men edilmesi talebi" yazısının ardından alınmıştı.

 

TÜRKSAT'tan önce Digitürk de yine savcılıktan gelen bir yazı ardından sözkonusu kanalları platformundan çıkartmıştı.