12 yıldır oğluna sarılmak için bekliyordu: Feci kaza baba ve oğlu sonsuza dek ayırdı

26-08-2024
Foto: Rûdaw
Foto: Rûdaw
Etiketler Niğde Aksaray Trafik kazası Muhammed Adnan Osman Jennifer Bogdan
A+ A-

Aksaray (Rûdaw) - Türkiye'nin Aksaray ilinde Kürdistan Bölgesi'nden 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin yaralandığı kaza ardında trajik hikayeler bıraktı.

Kazada hayatını kaybeden Muhammed Adnan Osman,  12 yıldır görmediği babası ile buluşmak için Türkiye’deydi. Ancak kader ağlarını ördü ve baba ile oğlunun kavuşması kısmet olmadı. Aynı kazada hayatını kaybeden Jennifer Bogdan ise geride 2 öksüz evlat ve gözü yaşlı eş bıraktı.

12 yıl sonra babasını görecekti...

İngiltere’de yaşayan Hogir Hasan Abbas ve Jennifer Bogdan 2 çocuğu ile birlikte Erbil Koye’deki ailelerinin ziyaretleri sonrası araçları ile Türkiye’ye turistik bir gezi için geldi.  Muhammed Adnan Osman ise Kırşehir ilinde ikamet eden ve 12 yıldır görmediği babasını görmek için Abbas ailesi ile seyahat ediyordu. Ancak vahim kaza baba ile oğlunun kavuşmasını engelledi. 

Acılı baba Adnan Osman,  12 yılın sonunda oğlu Muhammed’e kavuşmayı beklerken gözyaşları içerisinde tabutuna sarıldı.

Rûdaw TV’den Ömer Sönmez’e konuşan Adnan Osman  “12 sonra benimle buluşmak için geliyordu, kısmet olmadı” dedi.

Adnan Osman, oğlu Muhammed’in cenazesini morgdan alarak Erbil’in Koye ilçesine doğru yola çıktı.

 

Muhammed Adnan Osman’ın arkadaşı Aram Xurşîd ise şunları söyledi:

“Kaza gerçekten çok kötüydü. Kaza ardından arabanın büyük hasar aldığını gördük. Jandarma, kazanın aşırı hız nedeniyle olduğunu söyledi. En az 240-260 kilometre hız yapmışlar. O bölgede çok fazla yağmur yağıyormuş bu da kazaya neden olmuş. Çocukları da onlarla birlikteydi ve emniyet kemerlerini takmışlar.”

Ne olmuştu?

24 Ağustos'ta, Ankara ile Niğde arasında bir otoyolda Hogir Hasan Abbas'ın kullandığı otomobil kontrolden çıkarak yolun kenarındaki bariyerlere çarptı.

Türkiye güvenlik güçlerine göre kaza, aşırı hız ve yağmur nedeniyle meydana geldi.

Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastanelere kaldırdı.

Macar uyruklu İngiltere vatandaşı Jennifer Bogdan (29) ile Erbil'in Koye ilçesi nüfusuna kayıtlı Muhammed Adnan Osman (25) doktorların tüm müdahalelerine rağmen, kurtarılamayarak hayatınlarını kaybetti.

Kazada ağır yaralanan Aksaray Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi edilen Hogir Hasan Abas’ın ise (37) hayati tehlikesi sürüyor.

Vahim kazada Hogir Abbas ve Jennifer Bogdan çiftinin çocukları Ramira (9) ve Rami Abbas (5) da yaralandı. Çocukların hayati tehlikesi bulunmadığı ve tedavi gördükleri öğrenildi.

Diğer yandan, kazayla ilgili Aksaray Jandarma Komutanlığı'nın başlattığı  soruşturma devam ediyor.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Heriri

Fewzi Heriri: İran cumhurbaşkanıyla iyi ilişkilerin geliştirilmesi görüşüldü

Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Heriri, Kürdistan Bölgesi’nin kimseye karşı bir tehdit unsuru olmayacağını belirterek, “İranlı yetkililer sınırların sağlamlaştırılması konusunda oldukça müteşekkirler” dedi.