ITC, Kerkük valilik makamına talip oldu

26-07-2018
Rûdaw
Etiketler Kerkük Türkmen Kürtler Araplar Kerkük İl Meclisi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşed Salihi, ''Hükümet kurma sürecinde Kerkük üzerinden siyasi pazarlık yapılmasına izin vermeyeceğiz'' dedi.

 

Erşed Salihi, düzenlediği basın toplantısında, Hükümet kurma sürecinde Kerkük üzerinden siyasi pazarlık yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

 

Salihi, ''Kerküklülerin iradesini hiçe sayarak hükümet kurmak isteyenler daha önceki siyasi parti ve iktidarlar gibi başarısız olacaklar'' ifadelerini kullandı.

 

Kerkük'ün güvenliğinin Irak'a bağlı güvenlik güçleri tarafından sağlanmasından Türkmenlerin memnun olduğuna dikkat çeken Salihi, “Güvenlik dosyasında Türkmenlere danışmadan yapılacak herhangi bir değişiklik ya da gelişme başarısız olacaktır. Bunu daha önceki yıllarda da gördük” diye konuştu.

 

ITC Başkan Yardımcısı Hasan Toran da, bugün Kerkük’te gerçekleşen parti toplantısında Kerkük valiliği görevini Türkmenlerin üstlenmesi konusunda öneri sunulduğunu ifade etti.

 

Toran, ''Valilik görevi talebimiz Kerkük İl Meclisi’nin Arap üyeleri tarafından kabul edildi. Ancak Kürt siyasi partileri talebimizi reddetti'' dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli