Perwin İbrahim: Özür dileme kültürü gelişmeli

26-07-2018
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava’da Gençlik Partisi Başkanı Perwin İbrahim, Kürtler arasında ‘özür dileme’ kültürünün gelişmesi gerektiğini ifade ederek, “Sorunlar diyalog yoluyla çözülmeli” dedi.

 

 Kamışlo Asayişi tarafından gözaltına alınan Perwin İbrahim serbest bırakıldı.

 

Rûdaw’a konuşan Perwin İbrahim, sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini belirtti.

 

Kürtler arasında ‘özür dileme’ kültürünün gelişmesi gerektiğini altını çizen Perwin İbrahim, “Gözaltına alınma konusunu daha fazla büyütmek istemiyorum. Bu bir iç meseledir. Ben siyasi bir partinin başkanıyım. PYD’nin iç muhalefet ile diyalog kurması lazım. Ssorunların bu temelde çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Suriyelü siyasetçi Fatih Camus, Perwin İbrahim’in gözaltına alınmasıyla ilgili, “Perwin İbrahim’in gözaltına alınmasıyla beraber insan haklarını da çiğnemiş oldu” dedi.

 

“PYD, muhalefete diyalog kapılarını açmalı” diyen Camus şunları söyledi:

 

“Rojava’daki sorunların çözümü için ortaya konulan projeleri desteklemeli. PYD diyalog çabalarına cevap vermiyor. Suriye rejimi ile her türlü diyaloğa hazır olan PYD iç muhalefet ile diyalog kapılarını açmıyor.”

 

Perwin İbrahim, Rakka’da Suriye yönetimi ile muhalefet arasında yapılan görüşmelerden sonra başka görüşme yapmak istemişti. Ancak İbrahim, Kamışlo Asayişi tarafından gözaltına alınmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli