Kaçak salep soğanı toplamaya 60 bin lira ceza

26-06-2019
Rûdaw
Etiketler Ağrı Salep soğanı Kaçak Ceza
A+ A-
Haber Merkezi - Ağrı'da koruma altındaki salep soğanlarını kaçak topladığı iddiasıyla bir kişiye 60 bin 163 lira ceza kesildi.

Ağrı’da Bölge Trafik Şube Müdürlüğü yanındaki polis uygulama noktasında durumundan şüphelenilerek durdurulan  araçta yapılan aramada 2 çuvala konulan 14 kilo 305 gram salep soğanı bulundu.

Ekipler, koruma altındaki bitkinin soğanlarını kaçak olarak topladığı anlaşılan sürücü R.S. ile ele geçirilen salep soğanlarını Ağrı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlileri de R.S'ye kaçak olarak salep soğanı topladığı gerekçesiyle 60 bin 163 lira idari para cezası uyguladı.

 



Kurumun şube müdür vekili Selçuk Karakaş, yaptığı açıklamada, ele geçirilen salep soğanlarının toplandığı bölgede kurumlarına bağlı ekiplerce bu bitkinin yaygınlaştırılması amacıyla salep soğanı ekildiğini ifade etti.

Eşsiz ve zengin biyolojik çeşitlilik ve genetik kaynakların biyokaçakçılığa maruz kaldığını belirten Karakaş, “Biyolojik çeşitliliğinin korunması için şube müdürlüğümüz ve ilgili birimler, özellikle kolluk kuvvetleri ve öğrencilere yönelik eğitimler düzenliyor ve halkın bu konudaki bilincinin arttırılması için çalışmalar yapıyor. Ekiplerimiz, biyokaçakçılığa maruz kalabilecek türlerin bulunduğu sahalarda koruma ve kontrol çalışmaları yapmaktadır” dedi.

Karakaş, bu tür koruma altındaki bitkilerin korunması için vatandaşlardan duyarlılık göstermelerini de istedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli