Kürdistan Bölgesi Asayiş Müdürlüğü: 5 terörist yakalandı

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Asayiş Müdürlüğü aralarında bir patlayıcı fabrikası sorumlusunun da olduğu 5 “teröristin” yakalandığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Asayiş Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Süleymaniye’de düzenlenen ayrı zamanlı operasyonlarda  5 “teröristin” yakalandığı bildirildi.

Açıklamada “Kürdistan Bölgesi'nin güvenlik ve huzurunu korumak ve daha da istikrara kavuşturmak için sürdürülen çabalar kapsamında, Asayiş Operasyonları Genel Müdürlüğü, yerel istihbarata dayanarak yaptığı takip sonucu Süleymaniye’de, 15-20 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlediği operasyonlarda 5  teröristi yakaladı” denildi.

Açıklamada, haklarında yakalama emri bulunan Arap asıllı 5 “teröristin” kapsamlı takibin ardından Süleymaniye il sınırları içerisinde düzenlenen operasyonlarda yakalandığı kaydedildi.

Yakalanan teröristlerden birinin “Abu Nasfa” isimli patlayıcı fabrikası sorumlusu olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, “Sabıka kaydı bulunan 5 kişi hakkında Irak mahkemelerince tutuklama emri bulunmaktaydı. Yakalanan teröristler ilgili makamlara teslim edildi” ifadelerine yer verildi.