Şifa Gerdi heykeli ve ödül töreni müziği nasıl hazırlandı?

26-02-2019
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Uluslararası Şifa Gerdi Ödül Töreni'nde gazeteci Jenan Musa’ya verilen Şifa Gerdi heykeli Rojhılat'lı sanatçı Hamit Nikha tarafından tasarlandı. Ödül töreni müziği ise Dilşad Said tarafından bestelendi.

 

Dün düzenlenen Uluslararası Şifa Gerdi Ödül Töreni siyaset ve basın alanında tanınmış çok sayıda şahsiyete ev sahipliği yaptı.

 

Al-Aan TV muhabiri Lübnanlı gazeteci Jenan Musa’ya verilen Şifa Gerdi heykeli oldukça büyük beğeni topladı.

 

Şehit Şifa heykeli Rojhılat'lı sanatçı Hamit Nikha tarafından tasarlandı.

 

 

 

10 yıldır portre ve heykel alanında çok sayıda çalışmaya imza atan Hamit Nikha, Tahran Üniversites'nde Grafik Tasarım Bölümü’nde eğitim aldı.

 

Yapıtının Şehit Şifa Gerdi'yi yansıtması için çaba gösterdiğini söyleyen Nikha, ucu yerküre üzerinde duran bir kalem ve bu kalemin üstünde kanatlanan bir heykel tasarladığını belirtti.

 

Sanatçı, bilgisayar ortamında tasarlanan heykelin tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkması için gelişmiş üç boyutlu yazıcıdan yararlandığını dile getirdi.

 

Şifa Gerdi Ödül Töreni müziği ise senfoni sanatçısı Dilşad Said tarafından hazırlandı. 40 yıldır müzikle uğraşan Said, “Peşmerge ve Şengal” senfonileriyle ününe ün kattı.

 

 

 

Dilşad Said yaptığı açıklamada, "Şifa'nın savaş cephesinde IŞİD'e karşı yaptığı çalışmalardan ilham aldım. Aynı zamanda Rûdaw kameralarına yansıyan hareketliliği yansıtmaya çalıştım" dedi.

 

Şifa Gerdi, 25 Şubat 2017’de, Musul’da görev başındayken, mayın patlaması sonucu şehit düştü.

 

Rûdaw Medya Grubu başarılı gazetecinin, şehadetinin ilk yıldönümünde ödül töreni yapmayı planlıyordu ancak Irak yönetiminin Kürdistan Bölgesi'ndeki havaalanlarına koyduğu ambargodan dolayı düzenlenemeyen tören bu yıl gerçekleşti.

 

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın yanı sıra Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti yetkilileri, parti yöneticileri, farklı ülkelerin Erbil ve Bağdat’taki temsilcileri ile basın mansuplarının katılmıyla Şifa Gerdi Ödül Töreni’nin ilki başkent Erbil’de gerçekleşti.

 

Törende yapılan konuşmaların ardından, Uluslararası Şifa Gerdi Ödülü Al-Aan TV muhabiri Lübnanlı gazeteci Jenan Musa’ya verildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli