Kürdistan Bölgesi’ne 'e-devlet' projesi

26-02-2015
Adil Harmancî
A+ A-

Van (Rûdaw) – Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı Prof. Dr. İsmet Halit ile Konya Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Hıdır Masum, Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti.

 

Ziyaretle ilgili Rûdaw’a bilgi veren Toros Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Özer, bir süre önce Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret ederken Prof. Dr. İsmet Halit’e üç proje sunudğunu hatırlattı.

 

Ziyaretin bir amacının bu projeleri tekrar ele almak olduğunu ifade eden Özer, şu bilgileri verdi:

 

“Prof. Dr. İsmet Xalit ve Prof. Dr. Hıdır Masum bizi ziyaret ettiler. İsmet Halit Duhok Üniversitesi Kurucu Rektörü ve rektörü olarak uzun süre görev yaptıktan sonra Kürdistan Bölgesi Eğitim Bakanı oldu. Daha önce yaptığım üç çalışmayı kendisine sunmuştum. Bunlar, ‘e- eğitim’, ‘e-okul’ ve ‘e- devlet’ projeleriydi. Bunu yeniden konuştuk.”

 

Kürdistan Bölgesi’ni ziyareti sırasında üç eksik tespit ederek Prof. Dr. İsmet Halit’e ilettiğini, ziyaretin bir amacının da bunlaro konuşmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özer, şunları söyledi:

 

“Kürdistan Bölgesi’ne yaptığım gezilerde üç noksanlık tespit etmiştim. Birincisi; çok yüksek bir israf var, bunun önlenmesi gerekir. İkincisi; tembellik var, petrol sonsuza kadar sürmez, çalışmayı teşvik etmek gerek. Üçüncü olarak da, sanayi ve üretim yok denecek kadar az, sakız bile dışardan geliyor. Bunların giderilmesi için neler yapılabileceğini konuştuk.”

 

Özer, Kürdistan Bölgesi’nin kalkınabilmesi için bu üç eksiğin biran önce gidermesi ve eğitim kurumlarının bunda etkili rol alması gerektiğini kaydetti. 

 

Ziyaretlerin bir dostluk çerçevesinde gerçekleştiğini de kaydeden Özer, “Daha önce de Toros Üniversitesi olarak Duhok Üniversitesi’nden 400, Newroz Üniversitesi’nden 350 ve Zaho Üniversitesi’nden 700 öğrenciyi konuk etmiştik. Cumhurbaşkanı Fuat Masum’un kardeşi Hıdır Masum ise daha önce Konya Üniversitesi rektörü idi” diye konuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli