YPJ: Esir düşen arkadaşımızın hayatı tehlikede

25-10-2019
Rûdaw
Görüntüler sosyal medyada tepki çekti
Görüntüler sosyal medyada tepki çekti
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Türkiye’nin desteklediği ve eski adı ÖSO olan Suriye Milli Ordusu (SMO) mensupları tarafından yakalanarak, insanlık dışı muameleye maruz kalan kadının Çiçek Kobani adlı YPJ’li savaşçı olduğu ortaya çıktı.

SMO mensupları, Eyn İsa’ya saldırıları sırasında yakaladıkları bir kadına “başını kesin” ve “Biji Kobani öyle mi?” sözleriyle aşağlayıcı hareketleri telefon kamerasına kaydedilen görüntüleri sosyal medyada yayınladı.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasını ardından birçok kesim görüntülere tepki gösterdi.

YPJ Genel Komutanlığı, 21 Ekim’de Eyn İsa’nın Mişrefa köyünde SMO ile yaşanan çatışmada yaralı bir şekilde esir düşen YPJ’li Çiçek Kobane olduğunu açıkladı.

Mişrefa köyüne SMO mensuplarının saldırdığı belirtilen açıklamada, saldırıya karşılık veren güçlerinin girdikleri çatışmada Çiçek Kobani adlı savaşçının ayağından yaralanarak, yaralı bir şekilde SMO mensupları tarafından esir alındığı belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye’nin ve desteklediği SMO mensuplarının IŞİD zihniyetiyle kadın varlığına saldırdığı, ve söz konusu saldırının Çiçek Kobani ve dünya kadınlarına yönelik olduğu” kaydedildi.

Çiçek Kobani’nin yaralı bir şekilde esir düştüğüne dikkat çekilen açıklamdai “Bütün dünyaya sesleniyoruz; bu genç arkadaşımızın hayatı tehlikede. Çetelerin paylaştığı görüntüler bütün gerçekleri açıkça gözler önüne seriyor. Bu kirli uygulamalar ABD, Rusya ve Türk devleti arasında yapılan anlaşma ve politikaların sonucudur. Bu temelde uluslararası toplum tarafından acil bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğini belirtiyoruz” denildi.

Dünya kadınlarına ve insan hakları örgütlerinden söz konusu olayak karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunulan açıklamada, “Bu ahlak dışı uygulamalara karşı sessiz kalmak, insanlık dışı uygulamalara ortak olmak demektir. Kadın onuruna yönelik ve bütün kadınları hedef alan bu saldırıya karşı kadınların ayaklanması gerekiyor” ifadeleri kullanıldı.

Kürt siyasetçi Hevrin Halef de Gire Spi yolu üzerinde infaz edildi

Suriye Gelecek Partisi Sekreteri Kürt siyasetçi Hevrin Halef, 12 Ekim günü Kamışlo uluslararası kara yolu üzerinde, Til Temir ile Eyn İsa meviinde hareket eden konvoyun saldırıya uğraması sonucu hayatını kaybetti.

Sosyal medyada Halef'in öldüğü olaya ait görüntüler paylaşılmıştı. Görüntülerde Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu mensuplarının Halef ve diğer bazı kişileri infaz ettiği görülüyordu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Halef ve şoförünün de aralarında olduğu 9 kişinin Gire Spi’de “infaz edilerek” öldürüldüğünü açıklamıştı.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli