Önünde boyacılık yaptığı binayı konferans salonuna dönüştürerek belediyeye bağışladı

25-09-2020
Rûdaw
Etiketler Kars Aynalı Köşk Konferans Salonu Sezgin Baran Korkmaz Kars Belediyesi Bağış
A+ A-

Haber Merkezi - Kars Digorlu iş adamı SBK Holding CEO'su Sezgin Baran Korkmaz, icradan alınan Aynalı Köşk'ü tiyatro ve konferans salonuna dönüştürerek Kars Belediyesine bağışladı.

İş hayatına ayakkabı boyacılığı ile başlayan ve holding sahibi olan Kürt iş adamı Sezgin Baran Korkmaz, icradan alınan Aynalı Köşk’ü tiyatro ve konferans salonuna dönüştürerek Kars Belediyesine bağışladı.

Sezgin Baran Korkmaz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aynalı Köşk’ün tiyatro ve konferans salonu olarak Kars halkına yarından itibaren hizmet vermeye hazır olması tarifsiz bir mutluluk. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Az ayakkabı boyamadım aynalı köşkün önünde” dedi.

 

Kars Belediyesine ait, İsmail Aytemiz Spor Salonu ve Aynalı Köşk geçen yıl önceki belediyenin borçları nedeniyle icralık olmuştu.

Korkmaz, 2019 yılının Nisan ayında yaptığı açıklamada, İsmail Aytemiz Spor Salonu ve Aynalı Köşk’ün icradan satışları yapılacak haberlerinin, kendisini çok ama  çok üzdüğünü ve rahatsız ettiğini belirterek, “Şirket Avukatları Pazartesi itibariyle Kars'a giderek gerekli işlemleri başlatacaklar ve bu binaların icradan satışları halinde satın alınarak tekrar satılamaz şerhi konulduktan sonra Kars Belediye Başkanlığına hibe edeceğiz” demişti.

İş adamı Korkmaz, mütevazi kişiliği, özellikle memleketinde yaptığı eğitim yatırımları ve öğrencilere sağladığı burslarla herkesimin takdirini kazanıyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli