Sağlık Bakanlığı: Kurbanların izin verilen yerlerin dışında kesilmesi yasaktır

25-06-2023
Etiketler Kurban Bayramı Kürdistan Bölgesi Kırım-Kongo Hemorajik Ateş (KKHA)
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kurban Bayramı dolayısıyla bir genelge yayımlayan Kürdistan Bölgesi Sağlık Bakanlığı, vatandaşların sağlığı ve viral hastalıkların önlenmesi için uyarılarda bulundu. Bakanlık, izin verilen yerlerin dışında kurban kesimlerinin de yasaklandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, son dönemde Irak ile Kürdistan Bölgesi’nde çok sayıda Kırım-Kongo Hemorajik Ateş’inin (KKHA) vakası ile karşılaşıldığı hatırlatıldı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşması vesilesiyle bu tehlikeli hastalığa karşı gerekli önlemlerin alınması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, kurban kesimi sırasında alınması gereken tedbirler de dokuz maddede sıralandı.

Buna göre, belirlenmiş yerlerin dışında evlerde veya diğer yerlerden kurban kesiminin yasak olduğu vurgulandı.

Kasap ve mezbahalarda kurban kesilirken koruyucu ekipmanların, özellikle eldiven ve özel koruyucu giysilerin giyilmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, tedbirlere uymayanların cezalandırılacağı kaydedildi.

Vatandaşlarla eti belirlenen yerden almaları tavsiye edilen açıklamada, kurban etinin hazırlanması sırasında hijyene dikkat etmeleri ve en az 30 dakika pişirmeleri de önerildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli