Batifa nahiyesinde PKK ile Türk askerleri arasında çatışma

25-03-2021
Karwan Faidhi Dri
Etiketler Batifa PKK ile Türk PKK Türkiye
A+ A-

Haber Merkezi – Zaho’ya bağlı Batifa nahiyesinde PKK ile Türk askerleri arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, PKK mensupları bugün Zaho sınırında Türkiye'ye ait bir karargaha saldırdı, TSK'ya ait savaş uçakları da saldırılara yanıt verdi.  

Rûdaw’a konuşan Batifa Nahiyesi Müdürü Dilşer Abdulsıtar, “PKK gerillalarının Grebiye köyünde bulunan Türkiye’ye ait bir askeri karargaha saldırmaları sonucu TSK’ya ait savaş uçakları saat 17:30 söz konusu köye saldırı düzenlemeye başladı” dedi.

TSK’nın bombaladığı bölgelerde sivil halkın bulunmadığını belirten Dilşer Abdulsıtar, çatışmanın bilançosuna ilişkin bilgilerinin olmadığını söyledi.

Öte yandan Rûdaw muhabiri Yusuf Musa’nın aktardığı bilgilere göre, TSK’ya ait savaş uçakları Grebiye köyünü bombaladı. İHA’ların da bölgeyi devamlı gözetim altında tutuğu ifade edildi.

Banke Seru ile Banke Xuaru köylerinde de PKK ile Türk askerleri arasında çatışma çıktı ancak çatışmanın bilançosuna ilişkin şu ana kadar her hangi bir bilgi yok.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile PKK kaynaklarında çatışmalara ilişkin her hangi bir açıklama yapılmadı.

  

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani

Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.