Sağlık sektöründe özelleştirme yok

Süleymaniye (Rûdaw) - Sağlık Bakanlığı, sağlık sektörünün özelleştirileceğine yönelik ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

 

Geçtiğimiz günlerde “Sağlığımız satılık değil” adı altında, çok sayıda sağlıkçı, gazeteci, sivil toplum örgütünün katıldığı bir kampanya başlatılmıştı.

 

Kampanyanın amacı, sağlık sektörünün özelleştirilmesine karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtmek.

 

Kampanyayı organize eden heyet tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Biz bir grup sağlıkçı ve gazeteci olarak “Sağlığımız Satılık Değil” adı altında bir kampanya ilan ediyoruz. Amacımız, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolayca erişebilme haklarını savunmaktır”denildi.

 

Açıklamada, bir süredir devlete bağlı kamu sağlık sektörünün özelleşmeye gideceği iddia edildi.

 

Konuya ilişkin Sağlık Bakanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, “Sağlık sektörünün özelleşmesiyle ilgili söylentileri reddediyoruz, bunlar sadece bilinçli yapılan düzmece iddialardır ve gerçek dışıdır” ifadesini kullandı.

 

Bakanlık, “Sağlık hizmeti almak, Kürdistan Bölgesi halkının en doğal hakkıdır. Hükümet ve bakanlık olarak vatandaşların bu hakkını sağlamakla mükellefiz” vurgusunda bulundu.

 

Bakanlığın açıklamasında, ekonomik kriz ve  çok sayıda göçmenin bölgeye akın etmesine rağmen sağlık hizmetlerine devam edildiğini ayrıca hizmetleri artırmak için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

 

Açıklamaların ardından Sağlık Bakanlığı Divan Sözcüsü Dr. Halis Kadir’le bağlantı sağlanarak konu hakkında bilgi alındı.

 

Kadir, “Özelleştirme gibi bir düşüncemizin olduğunu iddia etmeleri yanlıştır, bu sadece bir söylentiden ibarettir” ifadesini kullandı.