YENİLENDİ - Polislere el bombası attı, ailesi ‘o yapmadı’ dedi

24-12-2023
Rûdaw
Etiketler Germiyan Salih Ağa köyü El Bombası Polis
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Germiyan’da polis ekiplerine teslim olmak istemeyen bir şüpheli önce polislere ateş açtı, ardından da polislere el bombası attı. Olayda ikisi komiser bir polis memuru yaralandı. Ancak şüphelinin anne ve babası bombanın oğulları tarafından atılmadığını öne sürdü.

Germiyan polis ekipleri dün gece saat 12.00 sıralarında Salih Ağa köyünde bir şüpheliyi gözaltına almak için operasyon başlattı.

Polis ekiplerini gören şüpheli ateş açmaya başlayarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Polislerle şüpheli arasında çatışma çıktı. Şüpheli polislere el bombası fırlattı.

Rûdaw’a konuşan Germiyan Polis Sözcüsü Ali Jamal Qaduri, şüphelinin polis ekiplerine el bombası attığını ve ardından ateş açarak olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Qaduri olayda ikisi komiser üç polis memurunun hem el bombasının şarapnellerinden hem de şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralandıklarını söyledi.

Sözcü Qaduri, şüphelinin firarda olduğunu belirterek yakalanması için soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

Ailesi yalanladı

Şüphelinin anne ve babası ise oğullarının polis bomba atmadığını iddia etti.

Rûdaw muhabirine konuşan şüphelinin annesi Kur’an-I Kerim’I eline alıp yemin ederek, “Dört oğlumun ölümü üzerine yemin ediyorum ki benim oğlum o bombayı atmadı. Bombayı kendileri patlatmış” dedi

Şüphelinin babası da ağlayarak sağlığının kötü olduğunu, ilaç kullandığını belirtti ve saldırının oğlu tarafından yapıldığını reddetti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.