Yüksekova karıştı, İdil yürüyor

24-12-2015
Rûdaw
Etiketler Yüksekova İdil Cizre
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bazı bölgelerde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yüksekova İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen yürüyüşete gerginlik çıktı.

 

HDP ilçe binası önünde toplanan binlerce kişi, Özgürlük Meydanı'ndan Cengiz Topel Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Kitlenin yürüyüşü esnasında Eczaneler Kavşağı'nda yoğun güvenlik önlemi alan polis, kitleye tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti.

 

Müdahalenin ardından kitle dağılırken, polisin yoğun kullandığı gaz bombaları ve tazyikli su nedeniyle çarşı merkezindeki insanlar zor anlar yaşadı. Çoğu esnaf, çıkan olaylar nedeniyle iş yerlerini kapattı.

 

İlçede gerginlik devam ediyor.

 

İdil’den Cizre’ye yürüyorlar

 

Şırnak'ın İdil ilçesinde, yaklaşık 3 bin kişinin Cizre'ye doğru yürüyüşe geçtiği bildirildi.

 

İdil’deki Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Aşiti Parkı'nda saat 11.00'de toplanan ve aralarında HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ile HDP ve DBP yöneticilerinin bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı.

 

Kalabalık grup, Turgut Özal ve Yeni Mahalle'deki hendek ve barikatların üzerinden geçerek yürüyüşe devam etti. Yeni Mahalle güzergahını kullanan  grup, Botaş Caddesi üzerinden dağ yoluna çıktı. Grubun dağ yollarından Cizre'ye yürüyüşü sürüyor.

 

Öte yandan kepenklerin kapalı olduğu ilçede, bazı öğrencilerin okul boykotu da sürüyor.

 


Hakkari yarın yürüyecek

 

DBP Hakkari ile teşkilatı yarın saat 13.00’da sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili bir yürüyüş düzenleyecek.

 

HDP Hakkari il binasında yapılan açıklamaya, DBP Hakkari Eşbaşkanları Hüseyin Armut ve Zübeyde Bor ile HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan katıldı.

 

Burada açıklama yapan Armut, “Son süreçte yaşanan sokağa çıkma yasakları, halkımıza yönelik geliştirilen katliamları ve ilimizde yaptığımız en demokratik eylemlerimize müdahale eden antidemokratik uygulamaları kınamak amacıyla yarın saat 13.00’da DBP il binasının önünde yapacağımız yürüyüşe öncelikle tüm sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve tüm halkımız davetlidir” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli