Bakanlar Kurulu, üniversite öğrencilerine mali destek kararı verdi

24-11-2021
Etiketler Bakanlar Kurulu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Bakanlar Kurulu, üniversite öğrencilerinin durumlarının iyileştirilmesine, Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı’na mali destek verilmesine karar verdi.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani de hazır bulundu.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre toplantıda Kürdistan Bölgesi'ndeki üniversite öğrencilerinin durumu ele alındı.

Bakanlığa mali destek verilecek

Yüksek Öğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Aram Muhammed Kadir, son günlerde yaşanan protesto olayları ve üniversite öğrencilerinin durumu hakkında sunum yaptı.  Bakanlar Kurulu, yurtlarda kalan öğrencilerin durumunun iyileştirilmesi için ilgili bakanlığa mali destek sunulmasına karar verdi.

Süleymaniye ve ilçelerinde üniversite öğrencilerinin gösterileri sırasında bazı resmi kurumlara, güvenlik güçlerine ve Kürdistan bayrağına yönelik saldırıların da da ele alındığı toplantıda, Kürdistan halkının değerlerine yönelik hakaret sayılan bu tür yaklaşımların kabul edilemez olduğu vurgulandı, bu eyleme kalkışanlara karşı yasal yaptırıma gidileceği belirtildi.

Toplantıda 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'ne değinen Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi hükumeti kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için her türlü çabayı gösterecektir” dedi.

Mesrur Barzani, Bahreyn’in başkenti Manama’da düzenlenen 2021 Manama Diyalog Forumu hakkında kabineye bilgi verdi.

Belarus sınırındaki göçmenler de konuşuldu

Toplantıda Belarus-Polonya sınırındaki Kürt göçmenlerin durumu da ele alınan diğer bir konu oldu.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Sefin Dizayi, hükumetin göçmenlerin sorunlarının çözümü ve geri getirilmeleri için hükumetin harcadığı çabaları anlatan raporunu kurula sundu.

Kurul, Kürt göçmenlerin gönüllü bir şekilde geri getirilmeleri için gerekli çalışmaların sürdürülmesine, ayrıca İçişleri Bakanlığı tarafından göçü ticari kazanç haline getirenler hakkında yasal tedbirler almasına karar verdi.

Toplantıda son olarak Kürdistan Bölgesi Doğa ve Çevre Kurulu Başkanı Abdurrahman Sıddık tarafından hazırlanan rapor ele alındı.

Bakanlar Kurul, ilgili bakanlıkların Doğa ve Çevre Kurulu Başkanı Sıddık tarafından sunulan önerilerin hayata geçirilmesi konusunda yardımcı olmalarına, ayrıca doğa ve çevre koruma bilincinin bilimsel olarak ele alındığı kapsamlı bir konferans düzenlenmesine karar verdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli