Kürdistan Bölgesi ve Rojava'ya hava saldırıları düzenlendi

15 saat önce
Etiketler Rojava Hava Saldırıları Kürdistan Bölgesi TSK TUSAŞ
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Dün TUSAŞ’a düzenlenen silahlı saldırının ardından gece saatlerinde Kürdistan Bölgesi ve Rojava'ya Türkiye tarafından 32 hava saldırısı düzenlendi.

Düzenlenen saldırılarda özellikle Rojava'da alt yapı tesislerinde büyük tahribat yaşandı.

Saldırılar hakkında Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda”, Kürdistan Bölgesi ve Rojava'ya 23 Ekim'de hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, 32 hedefin imha edildiği, “hava harekatlarının kararlı şekilde devam ettiği” kaydedildi.

Rojava'da 7 kişi hayatını kaybetti

Türk hava saldırılarında Rojava'da 7 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı. Kamışlo, Derik, Kobani, Tel Rıfat ve Minbic'te hava ve topçu saldırıları düzenlendi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, X hesabında yaptığı açıklamada, "Türkiye, bölgelerimizi rastgele ve hiçbir gerekçe göstermeden bombalıyor, hizmet ve sağlık tesislerini hedef alıyor. Bu gerçek bir savaş suçudur” dedi.

Mazlum Abdi, "Diyaloğa hazır olduğumuzu defalarca dile getirdik ancak güçlerimizin halkımızı ve topraklarımızı korumaya hazır olduğunu da vurguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Dün Türkiye'nin hava savunma sistemlerinin üretildiği TUSAŞ tesislerine Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş 22 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği resmi olarak açıklanmış değil ancak bazı yetkililer saldırıyı PKK'nin yaptığına dair imalarda bulundu.

Geçen yıl da Mersin'de Polis Karakolu'na düzenlenen saldırının ardından Türkiye tarafından Rojava'da onlarca altyapı tesisi hava saldırıları ile hedef alınmış ve büyük yıkıma neden olunmuştu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli