Başbakan Barzani: Önceliğimiz özel sektör ve yabancı sermayenin teşviki olacak

24-10-2018
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi ABD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi hükümetinin ilk çalışmalardan birinin, özel sektörü ve yabancı yatırımcıları teşvik etmek olacağını söyledi.

 

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani bugün Erbil’de ABD-Kürdistan Ticaret Konseyi’ne bağlı 30 şirket temsilcisinden oluşan heyetle görüştü.

 

Görüşmede heyetin ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Neçirvan Barzani ABD’nin Kürdistan’a yönelik insani ve askeri yardımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Neçirvan Barzani, “Özel sektörü ve yabancı yatırımcıların teşvik edilmesi hükümetimizin öncelikli işlerinden biri olacak. Hükümet bu bağlamda parlamentoya sunulan reform paketini destekliyor” dedi.

 

Barzani ayrıca hükümetin çeşitli alanlarda yatırım yapan özel sektör ve yabancı yatırımcılara kolaylık sağladığının altını çizdi.

 

Başbakan Barzani Kürdistan’da ekonomiyle ilgili son gelişmeler, krizlerin nedeni hakkında konuk heyete bilgi verdi.

 

Konuk heyet ise krizleri aşmak için sarfettiği gayretlerden dolayı Kürdistan Bölgesi hükümetini tebrik etti. Ayrıca Kürdistan’daki alt yapının ve yasaların yabancı yatırımcıları çekmek için uygun olduğunu dile getirdi.

 

Konuk heyette yer alan temsilciler Kürdistan Bölgesi’nde yapabilecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Görüşmede bölgedeki siyasi ve güvenlik durumunun yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde kurulacak olan yeni hükümet konuları da ele alındı.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli