Maruf: Ankara ile Erbil arasındaki ilişkiler iyi durumda

24-08-2023
Etiketler Hakan Fidan Aydın Maruf Türkmen Erbil Irak Bağdat
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Türkmen Bakan Aydın Maruf, Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin iyi durumda olduğunu belirterek, Türkmenlerin de önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bağdat’taki temaslarının ardından bugün Erbil’de Başkan Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile birer görüşme gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) yöneticilerinden Kubad Talabani ve Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) liderleri ile bir araya gelecek olan Fidan Erbil’de Türkmen liderlerle de bir araya gelecek.  

Kürdistan Bölgesi Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakan ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, Hakan Fidan’ın Bağdat ve Erbil ziyaretleri hakkında Rûdaw muhabiri Rence Cemal’e konuştu.

Türkmenler olarak Fidan’ın ziyaretine önem verdiklerini vurgulayan Maruf, “Biz Türkmenler Erbil ile Ankara, Bağdat ile Ankara arasında olumlu ilişkilerin sağlanmasında bir faktörüz. Bakan Fidan dün Bağdat’ta Türkmen yetkililerle görüştü, bugün de Erbil’de görüşecek” dedi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne gelen yetkililerin programları çerçevesinde Türkmen liderlerle de görüştüklerini anımsatan Maruf, “Şimdi Ankara ile Erbil arasındaki ilişkiler iyi durumda. Biz her zaman iyi komşular olduk, bu ilişkiler içerisinde biz de olumlu rol aldık” diye konuştu.

Bakan Maruf, Türkiye’nin Türkmenlere manevi destek verdiğini belirterek, “Bölgedeki birlikte yaşam kültürü önemli. Kürdistan Bölgesi bu kültürü savunuyor. Bu çerçevede Irak veya Kürdistan Bölgesi’ndeki siyasi sürece katılmak istiyoruz. Hepsinden de önemlisi Irak’taki Türkmenler barış içinde haklarını talep ediyorlar” yorumunu yaptı.

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli